Повітряні сили ЗСУ за добу завдали 17 ударів по скупченню ворожої техніки

Упродовж доби російська армія завдала по Україні 7 авіаційних та 5 ракетних ударів, також зафіксовано близько 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як зазначається, загарбники намагаються утримати тимчасово захоплені території, зосереджують зусилля на стримуванні Сил оборони на окремих напрямках, не припиняють ведення наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

"Ворог продовжує обстріли підрозділів Сил оборони вздовж лінії зіткнення, здійснює фортифікаційне обладнання рубежів на окремих напрямках та веде повітряну розвідку. Завдає ударів по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення, порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. Протягом доби противник завдав 5 ракетних та 7 авіаційних ударів, здійснив понад 29 обстрілів з реактивних систем залпового вогню", — йдеться у вечірньому зведенні.

Зазначається, що ударів зазнали райони більш як 15 населених пунктів, зокрема Словʼянськ і Сіверськ Донецької області, Новоолександрівка на Херсонщині.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. За даними Генштабу, білорусь і надалі підтримує збройну агресію рф проти України, зберігається загроза завдання ракетних ударів та застосування ударних БпЛА з території сусідньої республіки.

Повідомляється, що на інших напрямках відбулися обстріли, зокрема на Сіверському – з мінометів, в районах населених пунктів Рожковичі та Будки Сумської області.

На Слобожанському напрямку зафіксовано обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Вовчанськ, Ветеринарне, Вільхуватка, Гатище, Григорівка, Дворічна, Стариця, Огірцеве, Стрілеча та Чугунівка.

На Куп’янському та Лиманському напрямках загарбники вели обстріли з артилерії різних типів у районах населених пунктів Кислівка, Табаївка, Берестове, Невське, Ольгівка, Новоєгорівка та Ямполівка, на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Званівка, Сіверськ, Соледар, Зарічне, Нью-Йорк, Васюківка та Серебрянка.

На Авдіївському напрямку ворожа армія завдавала вогневого ураження в районах населених пунктів Авдіївка, Невельське, Веселе, Водяне, Мар’їнка, Новомихайлівка, Первомайське та Опитне.

Як зазначається, на Новопавлівському та Запорізькому напрямках загарбники активних наступальних дій не вели. Зафіксовано обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії у районах населених пунктів Вугледар, Велика Новосілка, Времівка, Гуляйполе, Залізничне, Павлівка, Ольгівське та Червоне.

На Південнобузькому напрямку від вогню ворожої реактивної та ствольної артилерії постраждали Нікополь та Вищетарасівка Дніпропетровської області.

За даними Гештабу, авіація Сил оборони України протягом доби завдала по ворогу 17 ударів, з них 11 по районах зосередження озброєння та військової техніки, 3 — по взводних опорних пунктах, ще 3 — по позиціях комплексів протиповітряної оборони противника. На різних напрямках українська протиповітряна оборона збила авіаційну керовану ракету Х-59 та 2 БпЛА “Орлан -10” ворога.

Підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ за поточну добу уразили 4 райони зосередження озброєння та військової техніки, 2 склади боєприпасів, зенітну ракетну установку та 6 інших важливих військових об’єктів загарбників.

Як повідомляв Укрінформ, сили оборони України з 24 лютого по 29 жовтня ліквідували близько 70 тисяч 250 російських загарбників.

Источник