У Запоріжжі дебошир підірвав гранату на вулиці, поліція чекатиме — поки вийде з лікарні. ФОТО | Події

О 20:20 спокій містян сколихнув гучний звук вибуху. Пропри це, сигналу тривоги не було. Як виявилось, винуватцем події став 42-річний місцевий чоловік, який у стані алкогольного сп’яніння підірвав гранату просто на вулиці. Його викрив наряд Управління патрульної поліції, обставини ситуації встановлювала слідчо-оперативна група.

Для стривоженого населення Запоріжжя, яке ледь не щодня потерпає від ворожих обстрілів, кожен гучний звук може означати «приліт». Однак цього разу загрозливу для життя та здоров‘я людей ситуацію створив мешканець Дніпровського району, який пізно увечері розгулював неподалік від своєї домівки. Під дією алкоголю чоловік чіплявся до випадкових перехожих, а коли ті від нього відмахнулися, повернувся з двома гранатами в руках.

Налякані люди кинулися врозтіч, один з очевидців одразу ж зробив повідомлення про озброєну людину на номер 102. Та поки найближчий наряд поліції мчав на виклик, зловмисник буквально за хвилину підірвав гранату.

Жертвою вибуху став тільки сам — отримав осколкові поранення. Пошкоджено неподалік розташований кіоск.

На місце події негайно прибули працівники УПП, слідчо-оперативна група, викликано карету швидкої для надання медичної допомоги постраждалому.

Неподалік правоохоронці виявили та вилучили другу гранату РГД-5, яку зловмисник випустив з рук під час вибуху.

На цей час фігурант перебуває в одному з медзакладів.

Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу після виходу з медичного закладу, де він наразі перебуває під охороною. За скоєний злочин найближчі 3-7 років зловмисник проведе в ув‘язненні.

За матеріалами поліції Запорізької області

Источник