Відмова від деяких продуктів здатна уповільнити старіння організму

Наш раціон здатний прискорювати старіння різних органів.

Здорові харчові звички уповільнюють старіння, фахівці рекомендують з цією метою суворіше контролювати споживання алкоголю, рафінованих вуглеводів, солодощів та інших продуктів, інформує Ukr.Media.

За даними експертів, відмова від деяких продуктів в щоденному раціоні харчування здатна продовжити молодість організму за рахунок поліпшення здоров'я і функціонування внутрішніх органів і систем.

"Ніхто не хоче швидко старіти, але мало хто замислюється про свій раціон, який здатний прискорювати старіння різних органів".

Зокрема, експерти поінформували, що продовженню молодості сприяє відмова від щоденного або регулярного приймання алкоголю — тим більше у великій кількості. Вчені зазначають, що надлишок спиртного, що розщеплюється печінкою, завчасно старить і зношує орган, який є головним фільтром організму, що забезпечує захист від токсинів. За словами фахівців, переробка печінкою алкоголю активізує окислювальний стрес, якому піддаються клітини органу.

В сою чергу, "окислювальний стрес" — це один з ключових факторів старіння: він пошкоджує жирову тканину, ДНК і білок, викликаючи розвиток вік-асоційованих захворювань.

Ще один продукт, від якого потрібно відмовитися з метою продовження молодості, — трансжири. Їх щоденне споживання погіршує стан серцево-судинної системи, ускладнюючи кровообіг і доставлення в органи кисню.

"Існує два джерела трансжирів: природні і оброблені харчові продукти — необхідно контролювати споживання саме штучно створеного типу: маргарину, кондитерського жиру, сухих вершків і тому подібного".

Також медики назвали інші продукти, що провокують прискорене старіння.

  • Солодке і борошняне — у великій кількості старить шкіру.
  • Гаряча їжа — погіршує стан шлунково-кишкового тракту, пошкоджуючи цілісність його слизової.
  • Соління — в надлишку погано діють на шлунок і судини.
  • Смажена їжа — старить кишечник, негативно впливаючи на баланс його мікрофлори.

Источник