В Ізюмі ексгумували тіла трьох чоловіків, розстріляних росіянами в авто

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today Наймолодшому із загиблих було 20 років.

Згорілий після розстрілу автомобіль окупанти скинули на берег річки. 

Рештки трьох загиблих в Ізюмі вилучили поліцейські. 7 березня до міста зайшла колона російських військових. Їм назустріч в автівці їхали троє чоловіків. Нелюди майже впритул розстріляли авто з цивільними. Троє чоловіків — батько з сином та їхній знайомий загинули. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Харківської області. 

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today

Поліцейські зведеного загону вилучили рештки загиблих на кладовищі в Ізюмі. Наймолодшому 24 лютого — у день початку повномасштабної війни Росії проти України — виповнилося 20 років. Його батькові було 46, їхньому знайомому — 56.

Заступник начальника Ізюмського районного управління Тимур Тертишний розповів, що після обстрілу автомобіль згорів. І рештки загиблих поховали на місцевому кладовищі близькі друзі. 

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV TodayФото: Сергій Козлов/KHARKIV Today

На місці розстрілу автомобіля Ford transit, на березі невеликої річки, куди впала автівка, а також на місці поховання працювали вибухотехніки, слідчо-оперативно група, криміналісти, експерти. Вони задокументували черговий злочин росіян.

За даним фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). Санкція статті передбачає позбавлення волі строком від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today

Нагадаємо, наприкінці жовтня було відомо, що у Харківській області на деокупованих територіях виявили 765 тіл загиблих.

Джерело