Чи можна вимішувати котлетний фарш руками: помилка, якої припускаються господині

Не всі знають про те, як правильно проводити цей процес.

М'ясні котлети — одна з поширених страв, яку готують практично в кожному будинку. Але багато господинь при готуванні цієї страви часто допускають одну і ту ж помилку, яка в кінцевому підсумку впливає на смакові якості котлет. А вся справа в неправильному вимішуванні котлетного фаршу. Як правильно вимішувати фарш, щоб котлети вийшли ідеальними, розповімо далі, інформує Ukr.Media.

Як вимішувати котлетний фарш

Головна помилка при підготовці фаршу для котлет — це його вимішування руками. В результаті цієї дії структура фаршу стає більш однорідною, і котлетки втрачають свою м'якість і пишність.

Тому при підготовці котлетного фаршу вимішувати його треба або за допомогою силіконової лопатки, або за допомогою ложки. Можливо, ложкою це доведеться робити дещо довше, але структура готової страви при тому буде більш повітряною.

Так само не варто сильно відбивати м'ясо при формуванні котлет. Не потрібно довго і старанно бити фарш об стіл. При відбиванні з м'яса виділяється білок. Фарш при цьому стає більш липким і щільним. Якщо для люля-кебабів відбивання м'яса є обов'язковою процедурою, то домашнім котлеткам вона тільки зашкодить. Так само не варто сильно стискати котлети або довго відбивати їх в долонях. Буде достатньо всього лише кількох легких ударів, щоб надати їм бажану форму.

А щоб котлети не розвалилися при смаженні, бажано запанірувати їх в борошні, сухарях або манці і помістити в добре розігріту сковороду з достатньою кількістю олії.

Источник