Швеція та Фінляндія виконали вимоги Туреччини, час приймати їх до НАТО – Столтенберг

Швеція і Фінляндія виконали вимоги, які Туреччина висунула для їхнього вступу в НАТО, і настав час вітати їх у Альянсі, заявив у четвер Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Як передає Укрінформ з посиланням на Reuters, про це він сказав на спільній пресконференції з міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу в Стамбулі.

«Настав час вітати Фінляндію і Швецію як повноправних членів НАТО, — зазначив Столтенберг. – У ці небезпечні часи ще важливіше завершити їхній вступ, щоб запобігти будь-якому непорозумінню чи прорахунку в москві, — додав він.

Як повідомляв Укрінформ, Фінляндія та Швеція минулого тижня повторили, що приєднаються до НАТО одночасно. Наразі Туреччина та Угорщина залишаються єдиними членами Альянсу, які поки що не ратифікували заявки Фінляндії та Швеції на вступ до НАТО.

Ці дві скандинавські країни попросили про приєднання до НАТО в травні у відповідь на вторгнення росії в Україну, але наштовхнулися на заперечення з боку Туреччини, яка звинуватила їх у приховуванні груп, які вона вважає терористичними.

Фото: Getty Images

Источник