Під вогнем артилерії, мінометів та БПЛА опинилися громади Сумщини та Чернігівщини

Під вогнем ствольної та реактивної артилерії, мінометів та БПЛА ворога опинилася територія 8 громад Сумщини та 3 громад Чернігівщини.

Про це йдеться у повідомленні ДПСУ, передає Укрінформ

Зокрема, вчора росіяни обстрілювали Краснопільську, Хотінську, Юнаківську, Білопільську, Есманьську, Середино-Будську, Шалигинську та Зноб-Новгородську громади Сумщини та Новгород-Сіверську, Семенівську та Городнянську громади Чернігівщини.

Також вони обстріляли територію Краснопільської громади зі 120-мм мінометів, загалом пролунало з десяток вибухів. Вогонь вівся з боку російських населених пунктів Колотиловка та Графовка.

Загарбники з безпілотника скинули на територію Юнаківської громади вибуховий пристрій.

Унаслідок обстрілів в одному з населених пунктів громади пошкоджено місцевий будинок культури, декілька приватних будинків, сільгосптехніка фермерського господарства, в іншому населеному пункті громади – пошкоджено будівлю залізничної станції та приватний будинок.

Під обстріл також потрапили 4 прикордонні населені пункти Середино-Будської громади. Росіяни вели вогонь з мінометів ствольної артилерії, пролунало більше трьох десятків вибухів.

Есманьську громаду загарбники з боку населених пунктів Лемешівка та Локоть двічі за добу обстріляли з мінометів — 30 вибухів.

На території Шалигинської громади розірвалися 20 снарядів, які ворожі РСЗВ випустили з району населеного пункту Крупець.

Крім того, 6 вибухів мін 120 мм калібру пролунало у прикордонні Зноб-Новгородської громади.

По території Городнянської громади ворог зі сторони населеного пункту Чорноземний городок бив мінометами — 10 прильотів.

Під мінометним обстрілом перебувала і територія Новгород-Сіверської громади. 7 мін випущено росіянами з району села гудовка.

Семенівську громаду росіяни двічі обстріляли вогнем з мінометів та ствольної артилерії, зафіксовано 30 вибухів, йдеться у зведенні ДПСУ.

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок учорашніх вечірніх обстрілів у двох громадах на Сумщині постраждали фермерські господарства.

Источник