Поїли кілька днів та змушували оформлювати кредити — у Хмельницькому засуджено подружжя | Події

У Хмельницькому суд відправив за ґрати подружжя, яке змусило 47-річну жінку оформити на себе низку кредитів.

Загалом жінка під тиском і погрозами зловмисників оформила кредитних зобов’язань на 12 тисяч гривень. Усі кошти підозрювані забрали собі.

Подія сталась у березні 2020 року. Після закінчення робочої зміни 46-річна жителька Старосинявського району вже мала повертатися додому, але познайомилась з чоловіком, який запросив її погостювати.

Потерпіла погодилась… і залишилась на «примусову гостину» аж на 3 дні. Зловмисник разом зі своєю співмешканкою постійно підливали жінці спиртне, а потім змушували оформляти все нові і нові кредити. Всі кошти через погрози забирали собі.

Врешті 18 березня вночі жінка зібралась силами, покинула будинок і звернулась за допомогою до поліції.

40-річну співучасницю злочину поліцейські затримали за місцем проживання. А от її 41-річного співмешканця працівники Хмельницького відділу поліції разом з колегами із ГУНП розшукали аж на Летичівщині.

Вироком суду першої інстанції фігурантам призначили умовне покарання. Стороною обвинувачення була подана апеляція. Відтак, апеляційний суд прийняв новий вирок, згідно якого чоловіка і його дружину визнали винними у крадіжці, викраденні документів та вимаганні, поєднаному з погрозою знищення майна, вчинені за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 185, ч. 2 ст. 189, ч. ч. 1, 3 ст. 357 Кримінального кодексу України) та засудили до 5 і 3 років ув’язнення відповідно.

За матеріалами поліції Хмельницької області

Источник