На Харківщині затриманий депутат сільради підозрюється у колабораціонізмі | Події

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури депутату Курилівської сільської ради Куп‘янського району повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору.

За даними слідства, депутат, який є фактичним власником сільгосподарських підприємств, під час окупації с. Кругляківка Куп‘янського району допомагав зс рф. Він добровільно передавав російським військовим м‘ясо, пальне та автомобілі підприємств.

Після однієї із зустрічей з представниками рф підприємець наказав своїм підлеглим зібрати пшеницю. Одна частина врожаю була передана російським військовим, інша — до рф з отриманням частини прибутку військовими ворожої армії. Все зерно співробітники привозили на склади одного з підприємств депутата, а після цього воно вивозилось на автівках з російськими номерами у супроводі армії держави-агресора.

Також депутат побудував дружні стосунки з представниками «военно-гражданской администрации Харьковской области» та отримував від них дизельне паливо для заправки своєї сільськогосподарської техніки з метою посіву та збору врожаю.

Крім того, він здійснив перереєстрацію свого підприємства за законодавством рф для сплати податків до бюджету держави-агресора.

Правоохоронці затримали підозрюваного. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

За матеріалами Харківської обласної прокуратури

Источник