«Для вас вакансій немає!»: в одному з дитячих медзакладів Рівного ліквідовують відділення

Про те, що в Рівному збираються закрити одне із відділень у дитячій міській лікарні, стало відомо сьогодні ввечері з допису депутатки міської ради Галини Кульчинської.

У своєму дописі на фейсбук-сторінці вона посилається на Оксану Сегіну —завідувачку педіатричного відділення №1 КНП «Міської дитячої лікарні».

Подаємо текст лікарки без змін:

Моє відділення, де я іще є завідуючою, повністю ліквідують з 1 січня наступного року.

Уже майже всім працівникам принесли «листи щастя» з фразою: «Для вас вільних вакансій немає!»

Уявляєте, з яким настроєм вони зараз ходять на роботу?

Мені, як педіатру і дитячому гастроентерологу, пропонують перейти (дяка Богу за все!) в інше педіатричне відділення, де зазвичай лікували пульмонологічних хворих (не уявляю собі, як у сусідніх палатах лежатимуть і лікуватимуться  діти без температури і ті, що кашляють… ).

Туди ж переводять і лікаря-нефролога зі своїми пацієнтами.

Невролога та лікаря паліативу відправляють у колишнє ЛОР-відділення, де нині роблять операції діткам хірурги та ЛОР лікарі…

Знаю, що якось буде!

Виживемо!

І не у тому ж завідуванні справа — давно вже не турбують титули і посади, а от як лікувати дітей, скомбінованих з незрозумілих міркувань в одне відділення, попри всі вимоги до дотримання епід. режиму, як вберегти їх від перехресного інфікування, коли вони усі разом бігають одним коридором, ходять в один туалет, їстимуть в одній їдальні? Не знаю..

Розумію, що маємо якось виживати, бо дітей мало — їх вивезли за межі країни, а НСЗУ платить за пролікований випадок, грошей у лікарні недостатньо.

Що буде на базі нашого відділення?

На базі нашого відділення планують відділення стаціонарної реабілітації.

Що чекає на персонал такого рідного відділення?

Чи матимуть вони хоч якісь пропозиції щодо свого майбутнього працевлаштування — не знаю…

Чи знайдеться їм місце у новоствореному відділенні — не знаю…

Душа болить за своїх, які посеред війни можуть опинитися перед розбитим коритом. У кожного ж них — своя історія (старенькі батьки, малі діти, чоловік на фронті, хвора дитина…).

Отже, друзі, кому будуть потрібні висококваліфіковані, нескандальні, віруючі у Бога, роботящі, дружелюбні, кваліфіковані дитячі медсестри, які зараз іще й онлайн навчаються основ фізіотерапії — звертайтеся! Пораджу! Вони у мене — НАЙКРАЩІ!

Що стало причиною такого рішення Радіо ТРЕК дізнаватиметься найближчими днями у міському управлінні охорони здоров’я.

Джерело