Чому маховик кризи запущено » Экономика | Ekonomist

В останні місяці внаслідок чергової хвилі поширення пандемії коронавірусу та небувалого зростання вартості природного газу на світовому ринку в українській економіці поглиблюються кризові явища, що призвело до погіршення рівня життя переважної більшості населення. Окремі експерти висловлюють думки щодо ймовірного виникнення нового Майдану.

Український політолог Андрій Єрмолаєв на своїй сторінці у Facebook аргументовано стверджує, що й на думку не могло прийти, що ці «юнаки з рум’янцем» із сімей «нової номенклатури» доведуть до цугундера енергетику і підірвуть підґрунтя функціонування реального сектору.

«Маховик кризи запущено. І через місяць-два ґрунт для справжніх, «непостановочних» страйків, походів на Київ та «профспілкових майданів» буде створено. Це може бути реальний, соціальний протест, за участю організованих трудових колективів, з касками по асфальту та кулаком у морду», – зауважує Єрмолаєв.

Зазначимо, що різке подорожчання енергоносіїв та згортання ділової активності вже фактично створили передумови для подальшого сповзання економіки в кризову безодню. Водночас Уряд так і сформував інструментарій фінансової підтримки соціально орієнтованого бізнесу та найбідніших верств населення.

Економіст

Источник