В Анкару прибула перша партія турецької вакцини проти коронавірусу Turkovac

В Анкару прибула перша партія турецької вакцини проти коронавірусу Turkovac, виробництво якої налагоджено в провінції Шанлиурфа. Після контролю за дотриманням вимог транспортування препарат вирушить в інші провінціїї.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на TRT Haber.

«150 тисяч доз вакцини, які зберігаються при температурі 2-8 градусів, будуть відправлені в провінції після проведення контролю Турецьким агентством з лікарських препаратів та медичного обладнання», — йдеться у повідомленні телеканалу.

За інформацією агентства IHA, наступного тижня розпочнеться випробування ефективності цієї вакцини у віковій групі 16-18 років.

«Наразі ми проводимо дослідження Turkovac серед добровольців, які ніколи не були вакциновані… Триває дослідження введення бустерної дози. У ньому роботи з майже 70% волонтерів уже завершені, остаточний результат отримаємо з включенням результатів ще 30% волонтерів. Крім того, наступного тижня буде оцінено ефективність та безпечність вакцини Turkovac у віковій групі 16-18 років», — зазначив головний лікар міської лікарні Анкари та координатор третьої фази випробовання вакцини Turkovac Іхсан Атеш.

За минулу добу у Туреччині виявлено 18,9 тисячі нових випадків інфікування коронавірусом, 133 людини померло, майже 20,4 тисячі осіб одужали. Дві дози вакцини у країні отримало 82,75% населення віком від 18 років.

Як повідомляв Укрінформ, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган раніше заявив про початок масового виробництва вакцини Turkovac. Турецьке агентство з лікарських препаратів та медичного обладнання схвалило препарат для загального застосування, яке має розпочатися наступного тижня.

Випробування вакцини Turkovac розпочалось у квітні. Одним із першим добровольців став міністр промисловості Туреччини Мустафа Варанк.

Фото: TRT Haber

Источник