Цитати які допоможуть вам стати більш мудрим керівником

Як бути мудрим керівником.

Не секрет, що під час карантину багато хто вирішив почати свій бізнес. Чи можна те ж саме сказати і про вас? Якщо ви відкрили власну справу через те, що вам набридло постійно підкорятися іншим людям, це означає, що ви повинні докорінно змінити свій підхід до ведення бізнесу, інформує Ukr.Media.

Попри те що спочатку в підпорядкуванні у вас буде всього кілька співробітників, вам все одно потрібно проявляти лідерські якості, щоб показати себе мудрим керівником. Звичайно, часом дуже важко контролювати себе, проте дещо може вам допомогти.

Деяким людям допомагають цитати відомих людей. Мабуть, всім нам варто брати приклад з тих, хто наполегливою працею домагався поставлених цілей. Так як же Йоганн Вольфганг Гете, Ернест Хемінгуей і сучасні успішні підприємці можуть допомогти вам у досягненні своїх цілей?

Не думайте, що коли ви станете лідером, ви будете самі вирішувати, що робити, не думаючи про інших: від вас вимагається мудрість. Макс де прі, американський бізнесмен і талановитий письменник, говорив:

"Перший обов'язок лідера — піклуватися про компанію і про своїх співробітників. Йому рано спочивати на лаврах. Він слуга, і прислухатися до думки інших — це його обов'язок".

Джек Велч, успішний підприємець, колишній генеральний директор General Electric, ділився:

"Перш ніж ви станете лідером, вам важливо покращувати самого себе. Тоді ви надасте плідний вплив на своїх підлеглих".

"Командувати — значить служити, не більше і не менше", — говорив відомий французький письменник Андре Мальро. А ось що сказав з цього приводу давньокитайський філософ Лао-цзи:

"Найкраще про лідера говорять його справи: добре, коли робота зроблена і мета досягнута".

Джон Максвелл, популярний письменник і оратор, сказав:

"Песимісти скаржаться на вітер, оптимісти очікують змін, лідери ж піднімають вітрила!".

Отже, успішні люди не чекають біля моря погоди, вони дорожать кожним моментом, щоб не втратити дорогоцінний час.

Більше того, бути лідером означає Бути тим, хто може вплинути на інших. Чи володієте ви подібною здатністю? Ось що сказав Брайан Трейсі, мотиваційний публічний оратор і експерт з саморозвитку:

"Станьте лідером, за яким люди будуть слідувати добровільно: вони будуть вам вірні, навіть якщо у вас немає звання або посади".

А американський вчений, публіцист і економіст Пітер Друкер говорив:

"Ефективне лідерство полягає не тільки в тому, щоб вимовляти промови або подобатися іншим. Це лише одна з багатьох речей, в яких вам потрібно домагатися чималого прогресу. Успіх вашого лідерства визначається результатами, а не атрибутами".

А що про вплив керівника говорив Йоганн Вольфганг фон Гете? Німецькому письменнику належать такі слова:

"Мудрі люди приваблюють талановитих людей і знають, як їх утримати".

Відомий американський письменник і драматург Кен Кізі говорив:

"Ваша мета полягає зовсім не в тому, щоб вказувати людям, куди їм потрібно йти. Ваш обов'язок — йти першим і вести команду за собою, викладаючи всі факти і аргументи. Більш того, вам не потрібен титул, щоб стати лідером: найкраще про вас повідають результати вашої роботи".

Бути лідером також означає ніколи не припиняти вчитися і слухати, навіть якщо здається, що ви знаєте щось краще за інших. Відомий американський письменник Ернест Хемінгуей говорив:

"Коли люди говорять, слухайте уважно: від цього залежить ваше майбутнє".

Одного разу на цю тему висловився і Аристотель. Давньогрецькому філософу приписують такі слова:

"Той, хто не вміє прислухатися до інших, ніколи не стане хорошим лідером".

Джон Ф.Кеннеді 35-й президент США говорив:

"Лідерство і самонавчання невіддільні один від одного".

Можливо, прочитавши деякі з вищенаведених цитат, ви знайдете для себе думки, які допоможуть вам стати більш мудрим керівником.

Источник