Глава МЗС Чехії вірить, що російське керівництво постане перед трибуналом

Вище російське керівництво має постати перед трибуналом за свої злочини, тож Чехія підтримує ідею створення такого трибуналу.

Про це написав міністр закордонних справ республіки Ян Ліпавський у своєму Твіттері, передає Укрінформ.

«Чехія належить до країн, які хотіли би створення спеціального трибуналу, який буде судити найвище політичним керівництво росії за злочини в Україні. Будь-які політичні лідери держави мають нести відповідальність за те, що розв’язали війну», — написав Ліпавський.

Він висловив задоволення, що Комітет у закордонних справах Палати депутатів, нижньої палати парламенту Чеської Республіки, визнав нинішній російський режим терористичним. «російські дії є актами терору… росія хоче викликати страх», — зазначив політик, додавши, що треба називати речі своїми іменами.

Міністр також непрямо піддав критиці тих, хто закликає Київ до початку мирних переговорів з країною-терористом. Він підкреслив, що наразі не на часі говорити про мир, адже росія розуміє виключно силу. «Потрібна жорстка позиція: якщо ми хочемо безпеки, мають діяти правила, які ми маємо забезпечувати на міжнародному рівні», — написав Ліпавський.

Як повідомлялось, профільний комітет чеського парламенту після виступу на ньому глави МЗС ЧР 3 листопада ухвалив резолюцію, в якій нинішній російський режим називається терористичним.

Источник