Чому в одних виходить забратися на вершину Олімпу, а інші так і залишаються невдахами

Руйнівні установки, через які ви так і залишитися невдахою.

Буває і так, що людина сама перегороджує шлях до успіху. Думки про постійні невдачі, невпевненість і обережність заважають розвиватися і ставати кращою версією себе, інформує Ukr.Media.

Що заважає поганому танцюристу? А що заважає вам стати тією людиною, якою захоплюються інші? Шлях до успіху нерідко вимагає величезних зусиль і роботи над собою. Хіба може той, хто не вірить в себе, за помахом чарівної палички отримати все те, про що мріяв? Чому в одних виходить забратися на вершину Олімпу, а інші так і залишаються невдахами? Вся справа в руйнівних установках. Через них люди скуті і не дозволяють собі перти напролом, досягати висот. Звучить, може бути, дивно, але саме з вини наступних звичок ви поки нічого не домоглися.

Ви не знаєте, що таке успіх, якщо:

Не вмієте делегувати

Щоб не розгубити всі свої сили, важливо вчасно навчитися делегувати справи іншим.

Багатьом здається, що шлях до успіху досягається наполегливою працею, і з цим важко не погодитися. Однак є невеликий нюанс. Щоб не розгубити всі сили і мати запал для виконання мрії, важливо вчасно навчитися делегувати якісь справи іншим. Здорово, якщо ви здатні зробити все поодинці. Але пам'ятайте, що ви втрачаєте багато енергії, яку потрібно поповнити. Якщо навчитеся розподіляти правильно дії, то і не помітите, як опинитеся на вершині.

Чекаєте, поки можливості самі опиняться в руках

Друга поширена помилка — сидіти і чекати дива. Афірмації працюють, але тільки якщо робити зусилля. Не вийде здійснити мрію, якщо нічого не робити. Перші результати ваших старань виповняться не через день і навіть не через тиждень, тому запасіться терпінням і впевненістю в своєму плані. Адже прочекати біля моря погоди можна все життя, так і не отримавши свого шансу.

Живете без цілей

Установка "я просто живу і пливу за течією" не допоможе вам знайти щастя.

Задумайтесь, а заради чого ви живете? Ось ви мрієте стати багатим і успішним. Навіщо? Якщо відповісте: "просто", самі зрозумієте, наскільки далекі від виконання задуманого. Установка "я живу і пливу за течією" не допоможе перейти з поточного рівня достатку на більш високий. У тих людей, які домагаються успіху, є мета в житті, заради виконання якої вони і намагаються. Знайдіть таку і для себе, раптом вона замотивує намагатися краще.

Вважаєте себе невдахою

Самопрограмування — цікаве явище, яке мало вивчено. Однак багато людей вже перевірили на собі цей ефект. Якщо вважати себе невдахою, всі навколо розділять цю думку. Адже такі думки ви підсвідомо транслюєте не тільки словами, але ще енергетикою і діями. Замініть руйнівну установку "я невдаха" на "у мене точно все вийде, я все зможу". Ви помітите, як можливостей раптом стане більше і виходити все почне набагато краще, ніж раніше.

Боїтеся помилитися

Страх зробити помилку заважає вам розвиватися.

Страх зробити щось неправильно або помилитися — ще одна установка, яка заважає людям розвиватися. Ви думаєте, що у тих, хто домігся бажаного, вийшло все з першого разу? Ні. Але такі люди мислять інакше. Для них помилка не катастрофа, через яку варто критикувати себе. Це просто невдалий план дій. Зробивши щось неправильно, в результаті можна знайти вірне рішення абсолютно для всього. А не помиляються лише ті, хто нічого не робить. Тому швидше позбавляйтеся від цієї руйнівної установки.

Постійно звинувачуєте у власних невдачах інших

Перекладання відповідальності за своє життя і рішення теж не допоможе вам домогтися бажаного. Хоча, так, дуже просто звинуватити когось, коли ви не змогли дістати те, про що мріяли. Але правда в тому, що потрібно брати відповідальність на себе. Не звинувачуйте нікого, але робіть висновки. Все одно висловлювання претензій не поліпшить ваше життя.

Загрузли в рутині і не хочете нічого змінювати

Хіба можна стати успішним, якщо загруз в рутині і не хочеш нічого змінювати.

Установка, яка не дозволяє вам вибратися з так званої зони комфорту, теж сильно перешкоджає розвитку. Але чому? В основному через те, що люди неправильно розуміють сенс цієї дії. Зі звичної рутини слід вибиратися поступово, додаючи нові хобі, заняття, людей або плани. Якщо ви різко поміняєте все звичне навколо, заженете себе в сильний стрес. А з ним ні на які мрії вже сил і бажання не залишиться. Тому розвивайтеся поступово, у своєму темпі, починаючи з малого.

Намагаєтеся повторити чийсь шлях успіху

Теж далеко не завжди робоча схема. Наші життєві шляхи, як і ми самі, індивідуальні. Навряд чи ви зможете знайти людей з двома абсолютно однаковими долями. Тому намагатися повторити чийсь шлях успіху в корені невірно. Навіть якщо у вас з людиною схожі ситуації, будуть відмінності саме в тих моментах, які і зіграли ключову роль. Успішність приходить до революціонерів, до тих, хто не боїться ризикувати і створювати власний шлях. Якби установка "повтори і стань як він" працювала, в світі не залишилося б невдах. Тому слід завжди шукати свою доріжку.

Источник