Новий наступ з півночі: в ОП звернулись до занепокоєних мешканців Рівненщини

Фото жанрове. Джерело — mil.in.ua.

Станом на сьогодні, 6 листопада, безпосередньої небезпеки наземних дій з білорусі немає. Білоруська армія не готова до вторгнення на територію України, заявив радник Офісу президента Олексій Арестович.

 — Білоруська армія не готова (до вторгнення. – Ред.) і не бажає, російське керівництво бажає, але не готове, – зазначив Арестович.

За його інформацією, близько десяти тисяч російських військовослужбовців перебувають зараз у білорусі.

Але це не єдине угруповання, а «солянка» з різних підрозділів із різними завданнями.

 

Частина з них взагалі розв’язує проблеми тилового та інфраструктурного забезпечення.

Олексій Арестович. Фото з мережі.

На думку радника ОП, щоб небезпека з півночі стала значною, кількість наземних військ росії у білорусі має сягнути 20-25 тисяч військ мінімум, зведених в ударне угруповання.

 — До цього ще дуже далеко, якщо це загалом у планах.

 

Поки що все виглядає так, що основне завдання білоруського угруповання російських військ – це створювати загрозу без вторгнення, щоб ми не могли зняти війська із захисту півночі на інші напрямки, – вважає Арестович.

Водночас радник ОП не виключає нові удари іранських безпілотників, ракет типу «Іскандер» та російської авіації з повітряного простору Білорусі.

Фото жанрове з мережі.

Нагадаємо,

Сьогодні український військовий Валерій Маркус заявив, що жителям Волинської та Рівненської областей, які межують з білоруссю, краще на деякий час виїхати у безпечніші місця. 

Водночас голова Рівненскої ОВА Віталій Коваль запевнив, що ситуація на кордоні з білоруссю спокійна. 

Джерело