Миколаївщина готується до зими — в області почали роздачу понад 5000 мобільних металевих печей

 

Для забезпечення сталого проходження зимового періоду Миколаївською обласною військовою адміністрацією разом з партнерами розпочато процес передачі районним військовим адміністраціям понад 5000 булер'янів та буржуйок.

 

Так, з понеділка, 7 листопада, в області почали роздавати понад 3000 булер'янів від Миколаївська обласна організація Товариства Червоного Хреста України.

 

Допомога передусім надається найбільш вразливим верствам населення, бюджетним установам, комунальним закладам, пунктам обігріву.

 

Розподіл здійснюється районними військовими адміністраціями відповідно до черговості визначеної територіальними громадами області.

 

Так, на сьогодні від Миколаївської обласної організації Товариства Червоного Хреста України в Баштанському районі розподілено близько 850 одиниць, у Миколаївському районі близько 750, у Вознесенському районі близько 400 та в Первомайському — близько 200. Ще 320 булер'янів направлено до пунктів обігріву, які сформовані територіальними громадами.

 

Окрім того, ще понад 2000 буржуйок були закуплені Миколаївською обласною військовою адміністрацією. З них по 100 одиниць передано до Миколаївського та Баштанського районів, ще 100 передано військовослужбовцям.

 

Зазначимо, що для сталого проходження опалювального сезону 2022-2023 рр. в регіоні, Миколаївська ОВА забезпечує розподіл металевих печей в комплексі з реалізацією урядової програми щодо надання паливної деревини вразливим категоріям громадян.

 

Важливо додати, що до процесу забезпечення печами також долучились різні підприємства Миколаївщини, які передають їх військовим.

 

Дякуємо всім за допомогу та разом до Перемоги!