Хмельницькі ракетники відзначають 25-ту річницю створення частини

Сьогодні, 9 листопада 2022 року, військовослужбовці відзначають 25-ту річницю створення 19 ракетної бригади «Свята Варвара».

19 ракетна бригада – єдина в ЗСУ військова частина, названа на честь святої, підпорядковується безпосередньо Командуванню Сухопутних військ України. Свята Варвара є покровителькою артилерії і саме  вона оберігає хмельницьких ракетників під час виконання бойових завдань, відзначають у 106 бригаді тероборони ЗСУ.

На шевроні ракетники носять скорпіона.

Чому саме скорпіона? Бо скорпіон нападає зненацька, з’являєтьсяч нізвідки, жалить свою жертву, а потім зникає. Схожим чином у сучасній війні діють і воїни-артилеристи: наносять удар і швидко пересуваються, щоб не застати приліт у відповідь.

5 грудня 2019 року бригада дістала почесну назву «Свята Варвара».

У зв’язку із повномасштабним вторгнення російської федерації та її відбиттям ми не проводимо звичних святкових заходів, зазначають у бригаді.

На стройовому плаці представники та командири підрозділів заслухали привітальні слова командування, яке побажало воїнам міцного здоров’я, щастя, сімейного благополуччя, успіхів, здобутків у службовій діяльності, примножувати славні традиції військової частини, підтримувати її високий авторитет та, звісно, перемоги України і звільнення усіх наших земель.

Зі привітальними словами до військовослужбовців звернулися шановні гості: Начальник Хмельницької районної військової адміністрації Анатолій Катеренчук та волонтер і друг частини Олена Ярошенко.

В рамках заходу частину з кращих військовослужбовців ракетної бригади, від вищого військового та цивільного керівництва, було нагороджено різноманітними нагородами та подарунки за вагомий внесок у захист України.

Гості свята сердечно привітали весь особовий склад військовослужбовців, працівників та службовців, ветеранів зі святом – Днем створення військової частини. У привітальних промовах було зазначено, що сьогодні військовослужбовці 19 ракетної бригади демонструють високу професійну майстерність, відповідальність і витримку,  вірність присязі та військовому обов’язку, своєю напруженою службою та працею, незважаючи на небезпеки здійснюють гідний вклад у перемогу над російською ордою та забезпечують мир і спокій для майбутніх поколінь.

Побажали іменинникам добра та злагоди, міцного здоров’я, щастя і благополуччя, подальших успіхів у почесній і відповідальній справі зміцнення обороноздатності нашої Батьківщини – України.

Джерело