Німецькі міста розкритикували урядову стратегію боротьби з коронавірусом

Німецька асоціація міст і муніципалітетів різко розкритикувала стратегію федерального та земельних урядів щодо коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це заявив виконавчий директор асоціації Герд Ландсберг, повідомляє Taeglicher Anzeiger.

«Як і раніше все це занадто поверхово, ситуативно», – сказав Ландсберг.

За його словами, «всі знають, що насувається хвиля Омікрону», отже довгострокового планування все одно не уникнути. До того ж, у населення було б більше розуміння та сприйняття стратегії влади, якби рішення не ухвалювалися на період від одної наради до іншої.

Німецька асоціація міст і муніципалітетів звернулася до Бундестагу з проханням відновити стан епідемічної ситуації загальнодержавного значення.

«Ніхто не хоче локдаунів, але це може швидко стати необхідним залежно від розвитку інфекції», – сказав Ландсберг, додавши, що політики саме через це повинні тримати такий варіант відкритим, щоб можна було дуже швидко реагувати.

Водночас він вважає за доцільне підготувати конкретні засади для можливого введення обов’язкової вакцинації. Це може ефективно працювати лише за наявності єдиного реєстру вакцинації, який має бути в цифровому вигляді, небюрократичним та відповідним до правил захисту персональних даних. В інших країнах така система вже вводиться, нагадав він.

В асоціації вважають, вже зараз потрібно підготуватися до щеплення адаптованою вакциною проти штаму Омікрон.

Як повідомляв Укрінформ, під час наради федерального та земельних урядів минулого вівторка було ухвалено рішення щодо посилення обмежень на час новорічних свят. Скорочення персональних контактів, уключаючи для вакцинованих осіб, скасування масових заходів і закриття клубів і барів набуває сили з 27 грудня. Такі правила не булі обмежені в часі, наступні кроки будуть вирішуватися під час аналогічної наради 7 січня.

Источник