На Житомирщині тренера спортклубу засуджено за розбещення дитини | Події

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Житомирської обласної та Бердичівської окружної прокуратур місцевого жителя визнано винним у розбещенні малолітньої дитини, вчинене особою, на яку покладено обов’язки щодо виховання потерпілої. Суд призначив йому покарання у виді позбавлення волі строк на 6 років і 6 місяців та сплати понад 150 тис. грн заподіяної моральної шкоди.

Також вироком суду його позбавлено права обіймати посади, пов’язані з роботою з особами віком до 18 років, та займатися навчальною та/або виховною діяльністю осіб віком до 18 років строком на 3 роки.

Прокурори у суді довели, що фахівець спортивного клубу (на час скоєння злочину йому було 55 років), що діє при комунальному закладі міста Бердичева, у жовтні 2018 року вчинив розбещення малолітньої учасниці клубу.

Так, обвинувачений, перебуваючи на викладацькій роботі, пов’язаній із підготовкою підлітків до участі у спортивних змаганнях, залишав малолітню у клубі після занять, та, користуючись своєю фізичною перевагою,  примушував її  до задоволення власної статевої пристрасті.

За матеріалами Житомирської обласної прокуратури

Источник