У росії виник дефіцит ліків через санкції – розвідка

У росії через введені санкції виник гострий дефіцит медичних препаратів, внаслідок чого планові операції переносяться на невизначений термін.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За даними розвідки, військові зс рф активно обговорюють наказ Міністерства охорони здоров’я рф, згідно з яким всі регіони росії зобов’язали створити недоторканий запас лікарських засобів на 4 місяці.

На думку військових, поява такого наказу може бути пов’язана з низкою причин.

Зокрема це вплив міжнародних санкцій на економіку. Як наслідок, фармацевтична галузь просто нездатна забезпечити виробництво достатньої кількості необхідних лікарських засобів.

Як зазначають самі військові, у рф на сьогодні взагалі не ведеться виробництво сучасних лікарських засобів. Натомість налагоджено лінії з розфасовки імпорту.

Також існує реальна загроза повної зупинки поставок медикаментів з-за кордону та у зв’язку зі збільшенням інтенсивності бойових дій збільшення санітарних втрат загарбників.

У приватних розмовах російські хірурги визнають, що запас медикаментів різко зменшується, і це вже впливає на проведення хірургічних операцій та на галузь в цілому. Відновлення запасів не проводиться. Через наявний дефіцит відзначається суттєве зростання цін на медичні препарати.

Затверджені календарні графіки проведення планових операцій доводиться докорінно переглядати. У зв'язку з гострою нестачею необхідних препаратів вони переносяться на невизначений термін. Допомога надаватиметься тільки тим хворим, які потребують невідкладного оперативного втручання.

Як повідомляв Укрінформ, від початку масштабної агресії рф проти України в лютому цього року США, союзники і партнери запровадили щодо росії широкі санкції, екпортно-імпортні та інші обмеження.

Источник