Байден та Ердоган зустрілися на саміті G20

Президенти США Джо Байден й Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган під час зустрічі в рамках саміту G20 обговорили Чорноморську зернову ініціативу та необхідність її продовження.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на директорат з комунікацій адміністрації президента Туреччини.

«Президент Ердоган зустрівся з президентом США Байденом на саміті лідерів G20 на Балі. Міністр закордонних справ Мевлют Чавушоглу, міністр казначейства та фінансів Нуреддін Небаті та міністр національної оборони Хулусі Акар також взяли участь у зустрічі», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зустріч відбулася в готелі Apurva Kempinski в закритому для преси режимі.

Як повідомили в Білому домі, Байден висловив співчуття Ердогану та народу Туреччини у зв’язку з терактом в Стамбулі та підтримку союзника по НАТО.

«Президент Байден висловив вдячність президенту Ердогану за його зусилля щодо відновлення Чорноморської зернової ініціативи, яка, як вони обидва погодилися, має вирішальне значення для покращення глобальної продовольчої безпеки на тлі російської війни, і що Ініціатива має продовжуватися», — повідомили у Вашингтоні.

Також йшла мова про продовження тісної координації з питань НАТО, про питання регіонального та глобального значення.

Як повідомляв Укрінформ, 15 листопада на індонезійському курортному острові Балі розпочався дводенний саміт лідерів країн Великої двадцятки, на якому багато уваги буде приділено Україні.

Фото: www.birgun.net

Источник