Підрозділи армії рф їдуть зі Скадовського й Генічеського районів до Криму

У Херсонській області окремі підрозділи військ російської федерації залишають тимчасово захоплені населені пункти й виїжджають у напрямку Криму; особовий склад підрозділів, розташованих біля Кремінної в Луганській області, планує втечу зі своїх рубежів.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

За даними Генштабу, станом на 18:00 15 листопада російські війська зосереджують зусилля на стримуванні дій Сил оборони України на окремих напрямках та намагаються утримати тимчасово захоплені території.

Відео: Генеральний штаб ЗСУ

Загарбники продовжують облаштовувати оборонні рубежі на лівому березі Дніпра, водночас ведуть наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському й Новопавлівському напрямках.

Упродовж цієї доби російські війська завдали масованого ракетного удару по військовій та цивільній інфраструктурі кількох областей України. Результати роботи засобів протиповітряної оборони ЗСУ та наслідки ворожих ударів по обʼєктах критичної інфраструктури уточнюються.

Зазначається, що армія рф не припиняє обстрілювати позиції Сил оборони України та населені пункти по лінії зіткнення.

На Волинському й Поліському напрямках, за інформацією Генштабу, обстановка суттєвих змін не зазнала. республіка білорусь продовжує підтримувати збройну агресію російської федерації проти України, надаючи свої інфраструктуру, територію та повітряний простір. Зберігається загроза завдання ракетних й авіаційних ударів з території й повітряного простору білорусі.

На інших напрямках війська рф здійснювали обстріли. Зокрема, на Сіверському зі ствольної артилерії ворог бив по районах населених пунктів Рижівка, Кіндратівка та Славгород Сумської області.

На Слобожанському напрямку загарбники вели вогонь із мінометів, ствольної й реактивної артилерії по районах Стариці та Бочкового.

На Куп’янському й Лиманському напрямках російські війська обстрілювали з усього спектру артилерії райони Невського, Кислівки, Роздолівки, Площанки, Макіївки та Спірного.

Повідомляється, що на Бахмутському напрямку з танків, мінометів, ствольної й реактивної артилерії ворог бив по районах Бахмута, Білогорівки та Нью-Йорка.

На Авдіївському напрямку з артилерії різних типів війська рф завдавали ударів по районах Новомихайлівки, Водяного й Невельського.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках загарбники обстрілювали з мінометів, ствольної й реактивної артилерії райони Пречистівки, Павлівки, Времівки, Залізничного, Степногірська і Малих Щербаків.

На Херсонському напрямку росіяни били з мінометів, ствольної й реактивної артилерії по району Доброї Надії.

Як інформує Генштаб, встановлено, що в результаті вогневого ураження, здійсненого по району Кремінної в Луганській області, у російських загарбників спостерігається втрата управління окремими підрозділами. Особовий склад цих підрозділів планує втекти зі своїх рубежів і відійти в місто.

За наявними даними, у Кадіївці Луганської області загарбники ходять по будинках та проводять примусову мобілізацію місцевого населення. В окремих районах тимчасово окупованої території регіону фіксуються випадки вимагання грошей за можливість уникнення мобілізації. Зокрема, у Старобільському районі представники місцевих псевдосилових структур пропонують уникнути "мобілізації" за "винагороду" у сумі до 15 тисяч доларів.

Зазначається, що за підтвердженими даними щодо результатів вогневого ураження ворога, у районі Благовіщенки Запорізької області російські війська втратили близько 10 осіб загиблими і 35 пораненими. Також підтверджене знищення п'яти одиниць військової техніки та складу боєприпасів ворога. У Мелітополі війська рф втратили понад 50 осіб пораненими.

У Скадовському та Генічеському районах Херсонської області, за інформацією Генштабу, окремі підрозділи збройних сил росії залишають населені пункти й виїжджають у напрямку тимчасово окупованого Криму.

У зведенні зазначається, що підрозділи ракетних військ й артилерії Сил оборони України за поточну добу уразили чотири райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, два склади боєприпасів й один важливий військовий обʼєкт загарбників.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 15 листопада втрати російських військ у розв'язаній проти України війні становлять близько 82 тисяч 80 осіб.

Фото: ЕРА

Источник