Росію назвали справжнім «божим халіфатом»

Росію назвали справжнім "божим халіфатом"

Фото: kazan.bezformata.com Талгат Таджуддін розповів, де перебуває «халіфат божий»

Халіфат — це коли всі люди поважають один одного та живуть у світі, зазначив муфтій Талгат Таджуддін.

Росія зараз є справжнім «божим халіфатом», в якому зберігаються традиційні цінності. Про це сказав верховний муфтій Росії Талгат Таджуддін, повідомляє ТАСС у вівторок, 15 листопада.

За його словами, російські мусульмани ніколи не вважали, що члени терористичного угрупування «Ісламська держава» «в Сирії будують мусульманську державу, халіфат».

«Халіфат — це коли всі люди поважають один одного і живуть у мирі. Росія є сьогодні халіфат божий», — сказав Таджуддін у Москві на міжнародній конференції Православ’я та іслам — міжконфесійний діалог у досягненні глобального миру.

При цьому муфтій визнав, що в Росії є ще над чим працювати. У цьому контексті він згадав, зокрема, нещодавно прийняті засади державної політики щодо збереження та зміцнення традиційних цінностей.

Раніше ЗМІ повідомили, що у Росії створюють першу ПВК православної церкви. Нова організація отримала назву Андріївського хреста та вже готує мобілізованих росіян.

Також повідомлялося, що російські соцмережі опублікували відео страти екс-ув’язненого Рязанської ІК-3 та члена ПВК Вагнер Євгена Нужина. На кадрах видно, як чоловікові розбили голову кувалдою. На наступний день Кремль відмовився від коментарів.

Джерело