Із російського полону повернувся захисник Маріуполя родом із Харківської області

Фото: Близнюківська громада. 22-річний молодший сержант кілька місяців не виходив на зв'язок із рідними.

Воїн проходить реабілітацію й планує створити сімʼю. 

Третього листопада Україна повернула із ворожого полону ще 107 військових. Один з них — Владислав Зеленський із селища Близнюки (укрупнений Ізюмський район), онук очільниці Лукашівського старостату Людмили Манохи. Владиславу Зеленському лише 22 роки, він був одним з оборонців міста-героя Маріуполя, яке з початком повномасштабної війни Росії проти України стало символом жаху та смерті. 

Молодший сержант Владислав Зеленський служив старшим кулеметником у Національній гвардії України з 2019 року. 24 лютого був у Маріуполі. Розповідаючи про ті події, близнюківець згадує, що з кінця лютого вони з побратимами перебували у самому місті, потім перемістилися на металургійний комбінат імені Ілліча, потім — на «Азовсталь».

«Вже там, на «Азовсталі», 18 травня ми отримали наказ здатися у полон. До другого серпня утримувався у сумнозвісній колонії в Оленівці, потім була Горлівка. І, якщо в Оленівці ми мали хоча б якусь можливість поговорити з рідними, завдяки невідомо якими долями пронесеному телефону, то з 2 серпня до моменту звільнення — 3 листопада, у мене не було жодного зв’язку з сім’єю», — поділився захисник.

Раніше повідомляли: У місті на Харківщині назвали вулиці на честь «Азову» та 92-ї бригади

Зараз Владислав Зеленський проходить лікування та реабілітацію, по завершенню яких планує приїхати на рідну Близнюківщину. За словами захисника, попри всі жахи полону, за час перебування у неволі він виніс для себе важливі позитивні висновки.

«Потрібно не зупинятися на досягнутому, розвиватися і, що найголовніше — цінувати кожну мить життя, кожну його дрібницю. Сьогодні у мене в житті взагалі знаменний день — я і моя дівчина, з якою ми зустрічаємося з 2019 року, як чекала мене весь цей час і вірила в моє повернення, одружуємося. Життя попри все триває», — розповів він.

Джерело