У Харкові діють змішані графіки відключення електроенергії

Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today Відновлювальні роботи пілся ракетних ударів тривають.

Досі частково знекструмленими залишаються споживачі у п’яти районах Харківщини та понад 3000 абонентів міста.

Після найпотужнішої атаки на критичну інфраструктуру «Харківобленерго» продовжує відновлювати електропостачання. На даний момент без світла лишаються приблизно 90 000 споживачів у Балаклійській, Ізюмській, Дергачівській, Золочівській, Куп’янській громадах. До кінця дня усі споживачі будуть зі світлом.

Наразі у Харківській області діє погодинний графік відключення електроенергії, але застосовуються за вказівкою диспетчера «Укренерго» й аварійні.

«Сьогодні, як зазвичай, працюють погодинні відключення. Разом із тим частково застосовуються аварійні», — повідомив KHARKIV Today начальник управління інформаційної політики та роботи зі споживачами компанії «Харківобленерго» Володимир Скічко.

Змішана система працюватиме до тих пір, поки буде стабілізована українська енергосистема.

Нагадаємо, на ранок 16 листопада на більшій частині Харківської області повернули світло. За інформацією голови ХОВА Олега Синєгубова, без електропостачання залишаються понад 3000 абонентів Харкова, а також близько 100 000 споживачів у двох районах регіону.  

«Внаслідок пошкоджень інфраструктури без електропостачання залишалися близько 900 тисяч споживачів у Харкові та області. Станом на ранок електропостачання відновлено для більше ніж 800 тисяч споживачів. Поки без електропостачання залишаються частина мешканців Ізюмського та Богодухівського районів, а також близько 3,5 тисяч абонентів Харкова. Роботи над ліквідацією наслідків ударів тривають», — сказав Синєгубов.

У Харкові зранку працює метрополітен, транспорт вийшов на маршрути.

Як писав KHARKIV Today, 15 листопада Росія випустила по Україні більше 80 ракет. Близько 20-ти влучили по об’єктах критичної інфраструктури. Без світла та води залишилися більшість областей. Зокрема, під удар потрапив Київ, Харківська, Хмельницька, Рівненська, Волинська, Львівська, Житомирська, Вінницька, Дніпропетровська, Кіровоградська та Полтавська області. 

Харків’яни почули вибухи близько 16:00, також обстріли зафіксували в Чугуївському районі. Після вибухів зникло світло, зупинився електротранспорт.

Джерело