«Небагато торгівлі»: Терехов розказав, як зміниться ринок «Барабашово»

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today. Торгівлі на "Барабашово" буде значно менше.

Плани побудувати дорогу не змінилися, однак на ринку ще збудують житло та офіси.  

Про те, що буде з ринком «Барабашово», Харківський міський голова Ігор Терехов розказав під час зустрічі з харків’янами.  Тепер на найбільшому ринку буде набагато менше торгових місць, ніж до війни. Тут буде житлова та офісна забудова. 

«Барабашово» в глобаліці прибирається. Теж там буде житло, там буде велика дорога. Зараз, якщо ви поїдете на «Барабашово», ви побачите, що вже багато чого немає. Буде небагато торгівлі там, ну, вона має бути. І будуть житлові мікрорайони, тому що там житло нормально. Будуть там офісні центри, десь же потрібно працювати. Знаєте як? Одне ж житло не можна побудувати, тому що я хочу зараз ми індустріальний парк там робимо. Тому що має бути робота і має бути промисловість. Айтішники мають повернутися. Чому? Тому що там гроші. А гроші — це наші з вами, бюджет. І має індустрія працювати. І будівництво», — пояснив мер Харкова.

Від планів побудувати дорогу від станції метро «Київська» на Салтівку через ринок міська влада не відмовляється.

Нагадаємо, концерн «АВЕК» завершив розробку концепції відновлення ринку «Барабашово», його збираються перетворити на велике торговельне місто. Реконструкція має розпочатися навесні наступного року. Ринок сильно постраждав від російських обстрілів. 

Джерело