Опалювальний сезон розпочали майже на всій території Харківської області

Фото: Харківобленерго Також відновлюють електропостачання та автобусне сполучення.

Попри обстріли та пошкодження теплових мереж в більшій частині області підготовка до опалювального сезону триває.

Про це повідомив під час ефіру національного марафону начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

«На 93% розпочали опалювальний сезон, зокрема, в області уже запущено 493 котельні», — сказав очільник області.

Щодо електропостачання, ситуація в області складна, але контрольована.

«Частина Куп’янського та Ізюмського району залишаються без електрики. Через це не можуть повноцінно запустити опалення у Куп’янській громаді, хоча там інфраструктура тепломереж біль-менш ціла і частково відновлена», — розповів керівник ХОВА.

Є пошкодження електромереж та генеруючих потужностей. Для стабілізації енергосистеми в області відбуваються планові відключення електроенергії. Вони здійснюються в 12 черг, світло вимикають приблизно на 3 години. 

Раніше повідомляли: Майже в усіх деокупованих громадах Харківщини відновили світло

Також в області відновлюють автобусні маршрути до Ізюма, Балаклії, Вовчанська, Куп’янська та інших деокупованих міст. Усього в області відновили 104 маршрути з 285, які діяли до повномасштабного вторгнення рф.

Очільник області попередив жителів про мінну небезпеку. «Не рекомендуємо людям виходити на лісосмуги, адже це ще потенційно засмічені ділянки. Майже щодня, на жаль, трапляються випадки підривів на мінах цивільного населення», – додав очільник області.

«На Харківщині окупанти застосували різні види мінування. Одними з найнебезпечніших є пластикові, які мають у конструктиві мало металу і їх важко виявити. Однак, вони потужні і мають велику руйнівну силу», — розповів Олег Синєгубов.

За його словами, зараз в першу чергу розміновують основні дороги, під’їзди до об’єктів критичної інфраструктури та самі ці об’єкти. Мінна небезпека в області залишається на дуже високому рівні. Тож жителів області закликають дотримуватися правил безпеки: пересуватися тільки дорогами з твердим покриттям, не виходити на узбіччя доріг, не відвідувати полів, лісосмуг, зруйнованих чи пошкоджених будівель тощо. Не можна торкатися підозрілих предметів, а у разі їх виявлення предметів потрібно зателефонувати підрозділам ДСНС (101) або поліції (102), 112.

Як писав KHARKIV Today, у Харківській області зафіксована найбільша кількість вибухонебезпечних предметів.

Джерело