Як правильно заварювати розчинну каву, щоб напій вийшов смачним

Секретики, які вирішують все.

Кавові гурмани кривлять обличчям при одній лише згадці про розчинну каву. Ми ж з вами люди прості — бачимо пачку, заварюємо собі чашечку і п'ємо із задоволенням. А з туркою і помелом зерен нехай возяться ті, у кого на це є зайвий час. Але навіть у такого практичного напою, що готується буквально за лічені секунди, є свої тонкощі в поводжені. Розповідаємо, як правильно заварювати розчинну каву, інформує Ukr.Media.

Ніякого окропу

З розчинною кавою ніхто зазвичай не церемониться. Закинули в чашку, додали цукор і залили водою з тільки що закипілого чайника. В останньому пункті і криється ключова помилка. Заливати розчинну каву крутим окропом категорично не можна. Справа в смаку, який змінюється в гіршу сторону при взаємодії з водою температурою вище 90 градусів. І цьому є цілком розумне пояснення.

Різницю між меленою і розчинною кавою дуже легко відчують навіть максимально далекі від кавової теми люди. Так, мова про ті самі специфічні нотки розчинного напою, які багато хто описує як «хімічні». Це присмак штучних ароматизаторів та інших принад, які щедро додаються в процесі виробництва. І при впливі окропу цей присмак посилюється, перетворюючись з кавового в нав'язливий хімічний. Звідси перша і найголовніша порада — ніякого окропу, заварюємо тільки гарячою водою з температурою 85-90 градусів. Не поспішайте, відкрийте кришку скипілого чайника і залиште його на пару хвилин — часу займе зовсім трішки, зате смак готового напою стане куди приємнішим.

Попереднє розчинення

Справжні експерти з розчинної кави придумали власну фішечку, за допомогою якої можна ще трохи поліпшити смак напою і надати йому більш приємний з естетичної точки зору вигляд. Насипте каву в чашку, додайте цукор за смаком, а потім додайте води, але не всю відразу — спочатку обмежтеся зовсім крапелькою, менше чайної ложки.

Хлюпнули трохи і швидко перемішуємо, перетворюючи всі складові в однорідну масу. Як тільки все збилося в пінку, заливаємо основну частину води. Зрештою вийде карамельна шапочка, а кава виглядатиме так, як ніби ви тільки що принесли її з найближчої кав'ярні.

Тільки підігріте молоко

Спеціально для любителів кави з молоком варто згадати про ще один важливий нюанс. Підливати до кави бажано попередньо підігріте молоко. Таке молоко, на відміну від холодного, не перебиває, а доповнює смак і аромат розчинної кави. Природно, в кращу сторону. Бажаючих возитися з підігріванням молока серед любителів розчинної кави явно знайдеться небагато, але хоча б спробуйте. А раптом сподобається?

Источник