Чому так складно заробити великі гроші

Гроші — це ресурс, і за нього іде запекла боротьба.

Якби в усьому світі жили всього дві людини, навіть між ними утворилося б соціальне розшарування. Той, що сильніше чи розумніше, став би використати другого у своїх інтересах. Що вже говорити про мир із населенням, що перевищує сім мільярдів осіб. Тут не тільки грошей, але навіть їжі з водою не всім вистачає. Гроші — це такий ресурс, який можна конвертувати практично в що завгодно, і природно, за нього іде запекла боротьба, інформує Ukr.Media.

Не можна багато заробити на роботі

Як би парадоксально це не звучало, але неможливо заробити багато, працюючи на якійсь звичайній роботі. Мається на увазі наймана праця за звичним графіком, незалежно від того, чи сидите ви в офісі і папірці перекладаєте або добуваєте у шахті вугілля. Більшість людей так заробляє собі на життя, і з чого раптом ви повинні виділитися з цих мільярдів робітників і стати багатієм?

Згодом можна піднятися по кар'єрних сходах, але, по-перше, на це підуть роки, а те й усе життя, і тут уже постає інше питання: а чи варто воно того взагалі? По-друге, місць, де можна справді високо піднятися, не так багато, а от охочих — хоч відбавляй. Конкуренція, в якій до того ж далеко не завжди перемагає найкращий чи старанний працівник. В середньому для великого міста зарплата 30 000 гривень — це дуже здорово, можна сказати, успіх. Але в дійсності це не так уже й багато, а одержує їх якийсь мізерний, майже обраний відсоток людей. Навіть маючи таку зарплату, людина все одно буде змушена відкладати гроші на далеку подорож, і квартиру, швидше за все, візьме в іпотеку.

Потрібний первинний капітал або знайомі

Усі ці красиві історії про те, як хтось сколотив стан сам, не маючи жодних зв'язків і первісного капіталу, залишаються лише історіями. На кшталт Білла Гейтса, який, звісно, сам усього досяг, народившись у родині спадкових банкірів та конгресменів. Можливо, це не применшує його власних заслуг і талантів, проте навряд чи він зміг би злетіти так високо, народившись у дійсно звичайній родині. Працював би айтішником, може, став би високооплачуваним спеціалістом, але цей щабель і став би його вершиною. Ще є Дональд Трамп — про цього феноменального бізнесмена навіть по телевізору розповідали. Зробив він себе сам, одержавши кілька мільйонів доларів від батька і необхідні зв'язки. Ну а в решті — так, сам усього домігся. Однак без цих кількох мільйонів і зв'язків ніколи б він не став ні бізнесменом, ні тим більше президентом США.

Усі ці історії про мільярдерів з нетрів — казки. Там копни, тут поскреби і знайдеться якийсь "буст" на початковому етапі. Звучать вони приблизно так: народився у селі Далеко-Прохолодному, закінчив школу, переїхав до Києва, вступив до КНУ. У студентські роки розвантажував вагони, а потім відкрив банк. Ті нечисленні історії, що виявляються реальними, є винятками з правила, які лише доводять наявність цього самого правила.

Цього потрібно хотіти, до цього потрібно йти

Читаючи фантастичні романи, ви не опинитеся на далеких планетах, а у вашому гаражі не матеріалізується зореліт. Щоб отримати велику суму грошей, цього потрібно не тільки дуже хотіти, але ще й постійно рухатися до мети, а не просто днями безперервно читати вигадані біографії успішних людей. До того ж найчастіше й сам успіх таких людей вигаданий. Це камінь у город усяких бізнес-тренерів, які займаються примітивним шахрайством і не заслуговують навіть однієї секунди вашого часу.

Реальність така, що лише одиниці здатні домогтися багатства. Це свого роду такий талант. Кращий приклад у даному контексті — щасливчики, які виграли велику суму грошей у лотерею. Жоден з них не зумів адекватно скористатися отриманим шансом. Немає жодної справді багатої людини, що піднялася з виграшу. Хоча щорічно у всьому світі сотні, а може, й тисячі людей одержують серйозні виграші. У них просто немає таланту багатія, бо гроші витрачаються на брязкальця, і вже через кілька років ці люди повертаються до звичного способу життя.

Потрібно вберегти свій дах

На певному етапі, коли людина починає отримувати хороші гроші, будь то зарплата чи дивіденди від вкладень, у неї починає їхати дах. Прявлятися це може по-різному, але найчастіше людина просто починає жити не за коштами, приймати невірні рішення, вважаючи, що крутить на відомому місці увесь світ. Незабаром з'ясовується, що це його всім світом прокрутили на цьому місці. Для прикладу нам підійде Ніколас Кейдж — колись суперуспішний і справді талановитий актор, змушений тепер зніматися в 5-6 фільмах щорічно, щоб хоч якось розплачуватися за зірваний колись дах.

Проте Ніколас все одно почувається непогано в порівнянні з більшістю людей. Він уже не випаде із ланкової тусовки, не скотиться до самого дна життя. У більшості людей процес починається набагато раніше, тому й результат виявляється куди плачевнішим.

Потрібно вміти щось краще за всіх інших

Ч × Н = Г — так виглядає формула одержання великих грошей: «Ч» — цей час, «Н» — якийсь навик і «Г», відповідно, гроші. Загвіздка в якості наявних навичок. Якщо їх вистачає тільки на класичну роботу в офісі, то навіть у випадку, коли значення «Ч» буде 24/7, більшої суми вам не бачити. Щоб вигідно продати свій час, воно повинно мати якусь особливу начинку у формі унікальної навички або людина повинна вміти робити щось звичайне, але краще за всіх інших.

Ми у редакції не мільйонери, бо складаємо слова у пропозиції не найкраще у світі. Ви не мільйонер, бо сидите в офісі не найкращому у світі, що важливо. Наприклад, якщо людина навчиться краще за інших кидати м'яч у кошик, то вже років до двадцяти стане доларовим мільйонером. Проте конкуренція велика — любителів кидати м'яч багато (а штовхати — ще більше). Тому більшість з них залишається в любительських лігах або взагалі на вулиці, так і не монетизувавши свій навик, але витративши багато часу.

Потрібно переступити через людські норми

Читаючи біографію якогось мільярдера чи слухаючи його фантастичні історії, знайте: перед вами вбивця, можливо масовий. У світі немає такого мільярда, який сколотив свій статок без крові. Це не завжди означає, що конкретно ця людина особисто когось убила. Але напевне на своєму шляху йому доводилося приймати "непрості рішення", що коштували життів і суджень попутників або випадкових перехожих.

Великі гроші не можуть бути одержані без ходьби по головах — вам точно доведеться переступати через багато людських принципів. Це можна назвати антиморальною конкуренцією, де перемагають найаморальніші. Ну так, напевне є винятки, але це знову якісь поодинокі випадки. Комусь не довелося брудно конкурувати, бо був той самий первинний капітал або потрібні зв'язки. У когось виявився вроджений талант до спорту. Хтось одержав бізнес у спадок і все таке. Але мова все-таки саме про те, що, будучи звичайною, нормальною людиною, неможливо одержати багато грошей.

Источник