Нацбанк випустив пам’ятну медаль «Місто героїв — Харків»

Фото: Харківська міськрада Медаль зроблена з нейзильберу — сплаву міді, нікелю та цинку.

21 листопада Національний банк України презентував у Харкові медаль, присвячену місту.

Презентація відбулася біля Дзеркального струменя. Голова НБУ  Андрій Пишний вручив медаль міському голові Харкова Ігорю Терехову. 

«Місто живе, дихає на повні груди навіть попри те, що удари та обстріли не припиняються і у нас попереду, напевно, одна з найбільш драматичних зим, які коли-небудь переживала Україна. Немає жодних сумнівів у тому, що Харків вистоїть. Сила Харкова у харків’янах, а сила харків’ян — у гідності і свободі. Тож сьогодні, в День Гідності та Свободи, ми саме там, де повинні бути. І я хочу віддати вам належне і сказати дякую за ці дев’ять місяців, за вашу гідність, прагнення до свободи і здатність боротися», — сказав керівник НБУ.

Фото: Харківська міськрада

Ігор Терехов подякував усім харків’янам, які зараз воюють за Україну та працюють в тилу.

Фото: НБУФото: НБУ

Відзнака  “Місто героїв — Харків” стала другою із серії медалей з містами-героями. Першу — «Місто героїв — Херсон» — вручили голові Херсонської обласної військової адміністрації Ярославу Янушевичу 19 листопада. У серії також заплановано випуск медалей, присвячених містам героїв – Маріуполю, розстріляній Київщині (Бучі, Гостомелю, Ірпеню) та іншим містам. 

НБУ планує випустити 100 000 медалей на честь Харкова.

20 березня президент України присвоїв Харкову звання міста-героя. Окрім Харкова такі звання отримали Маріуполь, Волноваха, Гостомель, Херсон та Чернігів.

Джерело