Король Чарльз ІІІ вперше прийме іноземного лідера з державним візитом

Король Чарльз ІІІ вперше після вступу на британський престол прийме з державним візитом іноземного лідера, президента Південно-Африканської Республіки Сиріла Рамафосу.

Зустріч відбудеться в Букінгемському палаці в вівторок, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

«74-річний Чарльз відігравав провідну роль під час багатьох офіційних візитів (до Сполученого Королівства – ред.) 112 глав іноземних держав протягом рекордних семи десятиліть перебування на троні його матері, королеви Єлизавети. Але він уперше очолюватиме традиційні урочистості та церемонію від початку свого правління», — зазначається в публікації.

Президент Рамафоса разом з дружиною прибули до Британії в понеділок, однак офіційна частина його державного візиту розпочнеться в вівторок із зустрічі зі старшим сином короля і спадкоємцем престолу, принцом Вільямом, а також його дружиною Кейт. Після цього відбудеться урочисте вітання Короля Чарльза ІІІ та його дружини Камілли, а також інші урочистості в Букінгемському палаці.

Рамафоса також відвідає Вестмінстерське абатство, щоби покласти вінок до могили Невідомого воїна та побачити пам'ятний камінь колишньому президенту Південної Африки Нельсону Манделі. Він також звернеться до законодавців у парламенті та зустрінеться з прем'єр-міністром Ріші Сунаком.

Як повідомлялося, востаннє державний візит іноземного лідера приймала Королева Єлизавета в 2019 році, коли Британію відвідував експрезидент США Дональд Трамп разом із дружиною Меланією.

 Фото: theroyalfamily

Источник