ЗСУ завдають ударів по пунктах ворога на Кінбурнській косі, операція зі звільнення триває

Операція зі звільнення від російських загарбників на Кінбурнській косі триває.

Як передає Укрінформ, про це повідомила керівник пресцентру Сил охорони та оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Найголовніше, що операція триває, і ми продовжуємо боротьбу з ворогом. Треба усвідомлювати, що передчасні повідомлення про звільнення, зникнення звідти ворога можуть суттєво нашкодити Миколаєву, який трошки видихнув у зв’язку з деокупацією великих площ і відсунення ворога на велику відстань. Але ця відстань може бути критичною і повернути обстріли", — зазначила Гуменюк.

Керівник пресцентру також додала, що на морі триває шторм і він не дозволяє добре закріпитися ворогу на Кінбурнській косі.

"Нам допомагає море. Ворог не може там закріпитися тому, що ЗСУ наносять ураження по пунктах противника. Коса не передбачає розташування великої кількості будівель, де можна закріпитися та втриматися. Дозволяємо шуміти тільки шторму, а всіх — дотримуватися тиші. Слід пам'ятати, що Кінбурнська коса поєднується з тимчасово окупованою частиною лівобережжя Херсонщини, і це дозволяє ворогу підтягувати резерви", — сказала Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, розмір шкоди, завданої заповіднику Кінбурнська коса на Миколаївщині через пожежі з початку розв’язаної росією війни, становить майже 10 мільярдів гривень.

Источник