На Закарпатті викрили організаторів перевезення нелегальних мігрантів. ФОТО |

25.12.2021 19:00

Слідчі поліції  Закарпаття спільно з оперативниками міграційної поліції краю та прикордонниками, у ході оперативної роботи, встановили зловмисників, причетних до схеми з переправлення нелегалів до країн Євросоюзу. Чоловікам найближчим часом буде повідомлено про підозру

Нещодавно на Тячівщині у закинутій будівлі правоохоронці виявили групу нелегальних мігрантів. Поліцейські з’ясували, що восьмеро вихідців з Афганістану прибули на територію Закарпаття з міста Київ. 

Організатори наказали мігрантам сховатися у приміщенні колишньої школи  у селищі Нижня Апша та очікувати на майбутні вказівки. Однак довести справу до кінця фігурантам завадили працівники поліції. Після виявлення нелегалів поліцейські спільно з прикордонниками розпочали заходи для встановлення безпосередніх організаторів та виконавців переправи. 

З’ясувалося, що до незаконної схеми причетні двоє жителів Тячівського району, віком 33 і 34 роки. Чоловіки за грошову винагороду обіцяли громадянам Афганістану безперешкодний перетин кордону в обхід пунктів пропуску.  

За місцем їх проживання поліцейські провели санкціоновані судом обшуки, у ході яких вилучили докази причетності зловмисників до злочину.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України, тобто Незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

За матеріалами ВК ГУНП у Закарпатській області. 

Источник