Кілька властивостей спаржі, які позитивно впливають на здоров’я людини

Спаржа може покращувати здоров'я людини.

Спаржа вважається одним з найбільш здорових овочів у світі, і її рекомендують для профілактики цілого ряду хвороб. Вона має безліч корисних властивості, і ось деякі з них, інформує Ukr.Media.

Спаржа містить вітамін А, що захищає очі, шкіру, імунну систему, а також вітамін С, що зміцнює капіляри і бере участь в утворенні колагену — будівельного білка нашої шкіри. Спаржа — відмінне джерело вітаміну К, що використовується для формування кісток і згортання крові. Цей овоч знижує ризик розвитку діабету. У спаржі є фолієва кислота — важливий компонент для утворення клітин крові і особливо під час вагітності, оскільки вона необхідна для розвитку майбутньої дитини. Більшість дорослих людей отримують рекомендоване дозування фолієвої кислоти на добу від 150 г спаржі.

Цей овоч полегшує деякі симптоми похмілля через вміст клітковини і флавоноїдів. Спаржа зменшує пошкодження печінки за умови регулярного вживання алкоголю. Приготована спаржа корисна за наявності шлунково-кишкових захворювань на зразок виразки, оскільки вона допомагає регулювати травну систему. Спаржу можна назвати пребіотиком, що збільшує кількість корисних бактерій у травній системі.

Але найцікавішим є те, що усі ці корисні властивості спаржі не губляться під час її приготування. Овоч можна готувати на парі, смажити, бланшувати, варити і запікати. У всіх випадках ви отримаєте вкрай корисний для здоров'я продукт харчування.

Источник