Як отримати роботу своєї мрії — розтопіть серце будь-якого роботодавця

Корисні поради як справити приємне враження на роботодавця.

Продемонструйте свою готовність працювати та приносити користь компанії — і розтопіть серце будь-якого роботодавця, інформує Ukr.Media.

Розкажіть про свої кращі рішення на минулому місці роботи

Це відмінний спосіб прорекламувати себе і свої здібності. Можливо, ви допомогли спростити робочі процеси, завершили важливу операцію, яка загрожувала от‑от зірватися, знайшли можливість скоротити витрати. Подібні кейси покажуть роботодавцю, що ви дійсно можете вирішувати завдання і приносити користь компанії.

Правильніше за все — перерахувати свої професійні якості та свої успіхи на попередній роботі. Реальні цифри, реальні досягнення.

Поясніть свою унікальність

На співбесіді важливо показати, чим ви відрізняєтеся від інших претендентів. Чому б не обґрунтувати свою унікальність самому? Приміром, у вас є досвід роботи в суміжній області, великі знання в певній сфері або величезний стаж. Краще ніж ви, про ваші навички та досвід не розповість ніхто.

Назвіть три свої головні характеристики

Щоб рекрутер зрозумів, що ви відмінний кандидат на позицію, розкажіть йому про свої риси характеру. Оберіть три пункти, які були б найбільш корисні на цій посаді. Наприклад: «Я відмінно вмію генерувати ідеї, можу знайти вихід з будь-якої ситуації і володію хорошими організаторськими здібностями». Про старанність, пунктуальність, готовність вирішувати складні завдання та інші речі, яких від вас чекають за замовчуванням, говорити не варто.

Зверніть увагу на корпоративну культуру компанії: в деяких місцях важливо, щоб людина вміла бути дружною, була харизматичною та комунікабельною. Якщо ви влаштовуєтеся в таку компанію, можете назвати свої особистісні якості. Але все ж частіше про особливості характеру не потрібно говорити: за час співбесіди неможливо перевірити, наскільки ви насправді комунікабельний або розумний.

Розповісти, щоб ви зробили на своїй посаді

Перед співбесідою ретельно вивчіть, чим компанія займається і для чого їй потрібен працівник на дану вакансію. Продумайте, що ви могли б зробити, якби отримали цю посаду: з чого б почали роботу, до яких показників прагнули б і які б засоби використовували для досягнення цілі. Розповівши це рекрутеру, ви продемонструєте, що компетентні в питанні, серйозно ставитеся до своїх обов'язків і готові працювати.

Показати свою готовність

Під час співбесіди рекрутер оцінює не лише професійні навички, але і особливості характеру. Так що, навіть якщо вам немає чого розповісти про минулі успіхи або унікальні здібності, покажіть, що ви готові вчитися і розвиватися. Розкажіть про те, чому вам хочеться працювати саме на цій позиції і саме в цій компанії. Поділіться своїми планами на майбутнє. Можливо, ви збираєтеся дістатися до більш високої посади та вивести бізнес на новий рівень? Говоріть з ентузіазмом і віддачею, тоді інтерв'юер точно оцінить ваше завзяття.

Рецепт завжди один: бути тільки самим собою, щоб потім не треба було нічого зображувати з себе, якщо вас візьмуть.

Висловити бажання бути частиною команди

Практично будь-яка вакансія передбачає взаємодію з іншими співробітниками компанії. Гарний спосіб показати, що ви підходите на посаду, — повідомити, що хочете стати частиною команди. Якщо є можливість, вивчіть, з ким вам доведеться працювати, і подумайте, які ваші навички та здібності зроблять вас відмінним доповненням до колективу. Можливо, у відділі немає фахівця в якійсь галузі, а ви як раз в ній добре розбираєтеся.

Продемонструвати знання про компанію

Перед співбесідою дізнайтеся про неї все, що можете, і використовуйте цю інформацію в розмові. Скажіть, що поділяєте цілі і цінності організації. Наведіть статистику за минулий рік і скажіть, щоб ви зробили, для покращення ситуації. Поясніть, які ваші навички і знання знадобляться саме цій компанії з її підходом до роботи та ринку. Це додасть ще один плюс на користь вашої кандидатури.

Источник