Генштаб: Росія посилила перевірку телефони і документів людей на Херсонщині — Події

Генштаб: Росія посилила перевірку телефони і документів людей на Херсонщині - Події

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Станом на вечір 24-го листопада РФ продовжує збройну агресію проти нашої держави. Ворог намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій Сил оборони, здійснює інженерне обладнання оборонних рубежів. Як повідомив Генштаб ЗСУ, Росіф продовжує наступ на окремих напрямках та переміщує особовий склад, озброєння та військову техніку до районів ведення боїв.

За поточну добу російські окупанти завдали 2 авіаційних удари, здійснили 16 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільних обʼєктах.

Ситуація за напрямками:

Волинський та Поліський  — обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Сіверський  — у прикордонних районах Брянської та Курської областей противник продовжує виконувати завдання з прикриття ділянки російсько-українського кордону, проведення демонстраційних і провокаційних дій. РФ обстріляла з артилерії райони Гаю, Хрінівки і Ясної Поляни Чернігівської області та Басівки і Середини-Буди на Сумщині. Слобожанський  —  з прикордонних районів Бєлгородської області противник обстріляв з мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони Гур’їва, Стрілечі, Липців, Зеленого, Стариці, Огірцевого, Фиголівки та Дворічного Харківської області. В районі Зеленого діяв ворожий ударний БпЛА. Куп’янський та Лиманський  окупанти обстріляли, зокрема, райони Берестового, Андріївки, Курилівки, Куп’янську і Кислівки Харківської області; Площанки і Макіївки на Луганщині та Ямполівки і Торецьку Донецької області. Бахмутський та Авдіївський загарбники зосереджують основні зусилля на наступі. Зафіксовано ворожі обстріли по обʼєктах у Білогорівки, Соледару, Бахмутського, Бахмуту, Нью-Йорку, Бердичіва, Авдіївки, Опитного, Марїнки і Красногорівки Донецької області. Також ворог завдав авіаударів поблизу Спірного, Невельського і Кам’янки. Новопавлівський та Запорізький  — окупанти обороняють захоплені раніше рубежі. Вогневого ураження зазнали райони Олександропіля, Новобахмутівки, Великої Новосілки, Вугледару, Времівки і Золотої Ниви Донецької області та Зеленого Гаю, Дорожнянки, Оріхіва, Щербаків і Камʼянського на Запоріжжі. Криворізький та Херсонський — противник удосконалює фортифікаційне обладнання та логістичне забезпечення передових підрозділів. Задіяв різнокаліберну артилерію для обстрілів Придніпрянського Дніпропетровської області; Михайлівки, Качкарівки, Милового, Зміївки, Іванівки, Антонівки і Чорнобаївки на Херсонщині та самого Херсону.

За наявною інформацією, противник посилив контрдиверсійні та поліцейські заходи на тимчасово зайнятих територіях Скадовського району Херсонської області у зв’язку з ефективним вогневим ураженням об’єктів російських окупаційних військ. Зокрема, в Новомиколаївці та Красному, впродовж 22 листопада цього року, окупанти перевіряли будинки, телефони та документи місцевих жителів.

Авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника і 2 удари по позиціях ворожих зенітних ракетних комплексів.  

Джерело