Джокович став спортсменом року за версією європейських інформаційних агентств

Перша «ракетка» світу сербський тенісист Новак Джокович став спортсменом року-2021 за версією європейських інформаційних агентств.

Як повідомляє Польське агентство друку (PAP), Джокович набрав 172 очки, випередивши футболіста збірної Польщі Роберта Левандовського (133), який посів друге місце, і третього в списку чемпіона світу у «Формулі-1» голландця Макса Ферстаппена (125), передає Укрінформ.

Нинішнього сезону Джокович виграв три турніри серії Grand Slam з чотирьох. Це визнання стало для серба четвертим у кар'єрі.

До першої десятки лауреатів 2021 року також увійшли олімпійські чемпіони Токіо-2020 норвезький легкоатлет Карстен Вархольм (112), голландська бігунка на довгі дистанції Сіфан Хассан (94), словенський шосейний велогонщик Тадей Погакар (79), грецький баскетболіст Яніс Анетокумпо (55), італійський спринтер, дворазовий олімпійський чемпіон Марсель Ламонт Якобс (51), швед Арманд Дюплантіс (29), який побив рекорд світу Сергія Бубки у стрибках із жердиною, а також 14-разова чемпіонка світу норвезька лижниця Тереза ​​Йохауг (28).

Зазначимо, що у традиційному опитуванні РАР «Спортсмен року» взяли участь 26 інформаційних агентств, зокрема, — Українське національне інформаційне агентство Укрінформ.

Фото: pap.pl.

Источник