Якщо немає світла і газу: крупи, які можна приготувати на холодній воді

Каші, для яких ніяке варіння не потрібне: все одно вийдуть смачними.

Як готувати кашу на воді, навіть дитина знає. Найчастіше це працює так: насипаєте в каструльку крупу, а потім заливаєте воду в пропорції 1: 2. Іншими словами, на 100 грамів гречки буде достатньо 200 мл рідини. Але що робити, коли світло знову вимкнули, а плита, та сама головна помічниця на кухні, працює від електрики? Ми знайшли відповідь на це питання, інформує Ukr.Media.

Є крупи, які не потрібно варити. Скажемо більше: більшість з них ви їсте регулярно, навіть не знаючи про це. А все тому, що ми звикли обробляти ці продукти термічно. Однак робити це не завжди обов'язково. Що це за диво-крупи, розповідаємо далі в статті.

Як готувати кашу на воді

Ми живемо в такий час, коли впевненості в завтрашньому дні немає. А це означає, що потрібно бути готовими абсолютно до будь-яких умов виживання.

На щастя у нас є різноманітні крупи. Головна перевага цієї їжі в тому, що вона може довго зберігатися. І при цьому їй не потрібен холодильник. Але також багато круп не потребують термічної обробки, тобто варіння.

Враховуючи, що зараз багато українців живе з постійними перебоями електроенергії, це особливо актуально.

Щоб приготувати певні крупи, досить просто залити їх водою. Як правильно це зробити і які з каш підходять для цього, розповідаємо далі докладно.

Яким крупам не потрібне варіння

  • Це гречка. Правда, зазвичай більшість людей замочує зелену гречку. Вона вважається більш корисною. Але і звичайну гречку можна приготувати таким чином. Досить залити крупу чистою водою перед сном. За ніч вона вбере в себе рідину, набрякне і стане придатною для вживання.

    Якщо ви будете готувати таким чином зелену гречку, на ранок її потрібно добре промити під проточною водою, оскільки вона утворює велику кількість слизу. Якщо ж у вас немає часу і поїсти потрібно терміново, тоді звичайну гречку можна залити крутим окропом на 20-30 хвилин. Цього часу має бути достатньо. В останньому випадку найкраще укутати каструльку або тарілку з гречкою в теплий рушник або ковдру.

  • З кускусом вам теж не доведеться довго возитися. Багато хто любить цю кашу за її чудовий смак. Але найбільше, що подобається, як швидко вона вариться. Якщо ж у вас немає можливості зварити її, не біда. Просто залийте крупу водою так, щоб вона повністю покривала її. Можна використовувати як холодну, так і гарячу (окріп) воду.

    Після накрийте каструлю або тарілку з кашею кришкою і дайте їй 15 хвилин настоятися. Потім кашу можна буде їсти. Готово!

  • Вівсяні пластівці бувають різними. Вівсянку-хвилинку досить залити окропом. Якщо ж крупа призначена для варіння, її можна залити холодною водою на ніч або ж використовувати гарячу воду. Тоді час запарювання скоротиться до 20-30 хвилин.
  • Манну кашу можна замочити на 15-20 хвилин у воді або молоці. Якщо є можливість використовувати окріп або гаряче молоко, буде ідеально. Але і без цього кашу можна спокійно їсти. Звичайно, це вже не та текстура, як у свіжозвареної манки, але в голодні часи доведеться задовольнятися тим, що є.
  • Також без варіння легко готується ячна крупа. Залийте її гарячою водою в співвідношенні 1:2 і дайте 2-2,5 години настоятися. За цей час ячка вбере в себе рідину і відмінно набрякне. Як і у випадку з гречкою, краще загорнути посуд з кашею в рушник або плед, щоб прискорити і поліпшити процес запарювання.
  • Булгур дрібного помелу досить залити окропом на 20 хвилин. Якщо крупинки більші, просто збільшіть час запарювання до 40 хвилин або години. Готово!
  • Перлову крупу теж необов'язково варити. Але замочувати при цьому її доведеться довше, ніж інші каші, а саме цілу добу. Ідеальне співвідношення перловки і води — 1:3. Інколи рекомендують в цю кашу під час замочування додати спеції і сушені овочі. Наприклад, цибулю і моркву. Вийде смачно!
  • Порада

    Якщо ви переживаєте, що часу, зазначеного в статті, буде все-таки мало для приготування різних круп, просто замочуйте кожну з них на ніч. Так ви точно не прогадаєте і отримаєте готову кашу на сніданок.

    Источник