Житель Харкова підірвався на вибухонебезпечному предметі

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today Чоловіка госпіталізували з вибуховою травмою.

Мінна небезпека залишається високою.

51-річний чоловік постраждав через вибухонебезпечний предмет, який знайшов у Салтівському районі Харкова. Він отримав вибухову травму. Постраждалого госпіталізували до лікарні. Медики оцінюють його стан як середній. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Укотре звертаємося до жителів: не намагайтеся самостійно знешкодити вибухонебезпечні предмети! Звертайтеся до фахівців», — зазначив Олег Синєгубов.

За інформацією Головного управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, минулої доби піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили та знешкодили на Харківщині 73 вибухонебезпечних предметів.

Також територію розміновують працівники вибухотехнічної служби Нацполіції України. З початку деокупації у населених пунктах Харківської області вони обстежили 1947,5 гектарів території, вилучили 26 483 вибухонебезпечних предмети та 4421 знищили.

Як писав KHARKIV Today, удень 11 листопада по вулиці Бучми в Харкові двоє підлітків віком 12 та 15 років знайшли підривач від реактивної системи залпового вогню, він здетонував. Хлопці отримали осколкові поранення ніг, їх госпіталізували до лікарні.

Після підриву на Салтівці двох підлітків мер Харкова Ігор Терехов звернувся до харків’ян із закликом не відвідувати лісосмуги та інші зелені локації, оскільки там можуть знаходитися замасковані окупантами міни та снаряди, які досі не розірвалися і поки що не знешкоджені.

Джерело