Які будуть ціни на операції після медреформи: Я бачила ці ціни, вони жахливі

Після прийняття Верховною Радою закону про медичну реформу, в Україні фактично скасовується безкоштовна медицина, а медпослуги та операції будуть коштувати сотні тисяч гривень.

Після прийняття Верховною Радою закону про медичну реформу, в Україні фактично скасовується безкоштовна медицина, а медпослуги та операції будуть коштувати сотні тисяч гривень, передає Ukr.Media.

Голова комітету ВР з охорони здоров'я Ольга Богомолець (БПП), яка виступала проти медреформи в тому вигляді, в якому її подав Кабмін, озвучує попередні розрахунки на медпослуги. Ці цифри ще не затверджені, каже Богомолець.

"Міністерство охорони здоров'я затвердило модель розрахунку собівартості медичної допомоги з однієї причини — щоб люди не побачили реальних цін. Я бачила ці ціни, вони жахливі, вони непідйомні для людей. Тобто операція на серці операція по заміні суглоба — це сотні тисяч гривень. Після ознайомлення з цінами ви зрозумієте, чому Моз досі офіційно не затвердила модель розрахунку медичної послуги, не оприлюднив ціни на медичні послуги і не надав перелік того, за що після "реформи" держава вже платити не буде…", — пояснює вона.

Наприклад, діагностика порушення ритму серця у дитини буде коштувати 65 тисяч гривень. Репротезирование двох клапанів серця — майже 190 тисяч гривень. Аневризма серця — майже 154 тисячі гривень. Стеноз — більше 163 тисяч. Шунтування аорти — 130 тисяч гривень. Коронарний тромбоз — 103 тисячі. Лікування цирозу печінки — 111 тисяч.

Найдешевше в цьому списку — видалення фурункулів (7000 гривень).

Операція з видалення каменя у жовчному міхурі буде коштувати від 34 до 51 тисячі гривень. Лікування гострого панкреатиту — майже 72 тисячі.

Травматологія виявиться теж не дешевою. Наприклад, відкрита рана ліктя "витягне" з кишень пацієнтів близько 54 тисяч, а відкрита рана передпліччя — 33,5 тисячі гривень. Забій гомілки потягне на 71 тисячу гривень.