Харківщина нічого не генерує й позичає електроенергію у сусідних областей

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today. Росія свідомо знищувала ракетами підприємства, які виробляють електрику.

Власної генерації електроенергії після потужних ракетних атак Росії на кінець листопада не було.

Тому Харківська область бере енергію у сусідніх областей. Про це повідомив заступник директора «Харківобленерго» Олександр Кишинський.

“Російська федерація веде обстріли станцій, що генерують. На даний час у Харківській області генерації немає, тому і тривають аварійні відключення. Бракує електричної енергії. Ми беремо із сусідніх областей”, — повідомив Кишинський 30 листопада «Фактам ICTV».

Нагадаємо, протягом жовтня-листопада російські окупанти намагалися знищити українську енергетичну систему. Спочатку вони били ракетами по підстанціях, ТЕЦ, а потім по мережах між виробниками і постачальниками електроенергії. Найсильніша атака була 23 листопада, у результаті якої у багатьох містах України почався блекаут. У Харкові зупинився транспорт, довелося наново перезапускати систему опалення. На Харківщині мережі відновлювали протягом трьох діб.

Через брак власної електроенергії на харківщині застосовують не тільки планові, але й жорсткі аварійні відключення протягом останніх десяти днів. Світла у домівках може не бути по 8-9 годин, зазначили в «Харківобленерго», але іноді доводиться чекати по 16 годин. Диспетчери «Укренерго» застосовують аварійні відключення у разі перевантаження енергетичної мережі України.

Графіки погодинних відключень на Харківщині так само продовжують діяти. Новий графік, із зміщенням черг на годину, знову буде введений. Як і раніше, за ним світло вимикатимуть по три години щоденно. До 4 грудня діє старий графік, його можна знайти за посиланням. Окрім того, у «Харківобленерго» розробили новий зручний спосіб пошуку своєї адреси за графіками відключення.    

Джерело