Авіація ЗСУ за день завдала по ворогу 11 ударів

Авіація Сил оборони України протягом поточної доби здійснила по ворогу 11 ударів, зокрема два — по позиціях зенітних ракетних комплексів, ракетними військами й артилерією уражені п'ять пунктів управління, а також позиція засобів протиповітряної оборони загарбників.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 2 грудня. 

Згідно з даними Генштабу, за поточну добу російські війська завдали 13 авіаційних ударів по позиціях Сил оборони України вздовж лінії зіткнення.

Чотири ракетні удари загарбники здійснили по цивільних об’єктах Дніпра, Запоріжжя, селища Зарічне Запорізької області та міста Костянтинівка Донецької області. Понад десять обстрілів по цивільній інфраструктурі Херсона, Антонівки та позиціях Сил оборони вздовж лінії зіткнення ворог вчинив з реактивних систем залпового вогню.

Загроза ракетних ударів російської федерації по об’єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури по всій території України зберігається.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала, ознаки формування наступальних угруповань противника не виявлені.

На Сіверському напрямку ворог здійснив мінометні й артилерійські обстріли населених пунктів Грем’яч та Гай Чернігівської області, а також Нововасилівки, Ходиного, Вовківки, Юнаківки й Запсілля Сумської області.

На Слобожанському напрямку з мінометів, ствольної й реактивної артилерії російські війська били по районах Гур’їва, Ветеринарного, Козачої Лопані, Високої Яруги, Глибокого, Огірцевого, Вовчанська, Бочкового, Бударків та Бологівки Харківської області.

На Куп’янському напрямку загарбники ведуть оборону. Ворожих обстрілів зазнали райони Берестового, Вишневого, Дворічної, Кислівки, Котлярівки й Табаївки Харківської області, а також Новоселівського та Стельмахівки Луганської області. Неподалік Кислівки й Новоселівського росіяни завдали авіаударів.

На Лиманському та Бахмутському напрямках ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій. З усього спектру артилерії війська рф обстріляли обʼєкти в районах Площанки, Макіївки та Тернів Луганської області, а також Верхньокам’янського, Спірного, Білогорівки, Соледара, Бахмутського, Бахмута, Кліщіївки, Курдюмівки, Нью-Йорка й Опитного Донецької області.

На Авдіївському напрямку загарбники намагаються покращити тактичне положення. Вогневого ураження з артилерії різних типів зазнали обʼєкти в районах Авдіївки, Водяного, Красногорівки, Мар’їнки й Новомихайлівки Донецької області.

На Новопавлівському напрямку російські війська ведуть оборонні дії. З мінометів, ствольної й реактивної артилерії ворог бив по районах Вугледара, Павлівки та Пречистівки Донецької області. Неподалік Вугледара зафіксовані також авіаудари противника.

На Запорізькому напрямку росіяни посилюють передові позиції та ведуть оборону. Вогневого впливу з боку загарбників зазнали райони Времівки Донецької області, Дорожнянки, Загірного, Залізничного, Оріхова, Новоандріївки, Малих Щербаків і Кам’янського Запорізької області, а також Нікополя й Шолохова Дніпропетровської області.

На Херсонському напрямку російські війська обороняються. З артилерії ворог обстріляв населені пункти, розташовані на правому березі річки Дніпро, зокрема Золоту Балку, Гаврилівку, Качкарівку, Іванівку, Інгулець, Микільське, Дарʼївку, Молодіжне, Зеленівку та Дніпровське Херсонської області. Не припиняють загарбники тероризувати обстрілами цивільне населення в Херсоні та його передмістях.

У тимчасово захопленій Михайлівці Запорізької області з метою звинувачення Сил оборони України в знищенні цивільної інфраструктури загарбники підпалили будівлю Михайлівського вищого професійного училища.

Водночас, за інформацією Генштабу, противник продовжує зазнавати втрат. Так, підтверджене вогневе ураження, здійснене 1 грудня по району зосередження живої сили російських військ на тимчасово захопленій території Запорізької області неподалік населеного пункту Кам’янське. Встановлено, що втрати загарбників становлять близько сотні осіб пораненими.

Того ж дня в Куп’янському районі Харківської області був збитий ворожий гелікоптер.

У місті Горлівка Донецької області в результаті бойових дій на Бахмутському напрямку в період з 30 листопада по 1 грудня доставлені близько 70 тіл загиблих військових рф.

Повідомляється, що українська авіація протягом поточної доби завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога, два удари по позиціях зенітних ракетних комплексів, а також удар по його взводному опорному пункту рф.

Підрозділи ракетних військ й артилерії Сил оборони України зі свого боку уразили п'ять пунктів управління загарбників, позицію засобів протиповітряної оборони, два склади боєприпасів, дев'ять районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також чотири інші важливі об’єкти противника.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 2 грудня втрати російських військ у розв'язаній проти України повномасштабній війні становлять близько 90 тисяч 90 осіб.

Источник