Розкрито таємницю вмісту особистого сейфа Єлизавети II, який ретельно охороняється

У сейфі зберігаються заповіти членів її сім'ї.

Доступ до сейфу королівської сім'ї Великобританії ретельно охороняється і обмежений вузьким колом осіб. У сховищі лежать більше 30 документів в запечатаних конвертах, інформує Ukr.Media.

Суддя Високого суду Лондона Ендрю Макфарлейн в одному із інтерв'ю розкрив таємницю їх змісту. За його словами, це офіційно завірені заповіти родичів Єлизавети II. Причому найраніше волевиявлення належить Францу Текському( 1870-1910), братові дружини короля Великобританії Георга V.

Останні потрапили в сейф заповіти написані матір'ю нинішньої королеви і її молодшою сестрою. Вони померли в 2002 році. Традиція не розголошувати останню волю членів королівської сім'ї була закладена в 1910 році. Віндзори мають право на підвищений рівень конфіденційності, "щоб захистити гідність і статус громадської ролі государя та інших близьких членів її сім'ї", заявив Макфарлейн.

Заповіт похованого в квітні принца Філіпа, чоловіка британської королеви, буде засекречено як мінімум 90 років. У вересні суд прийняв таке рішення, щоб захистити "гідність і репутацію" його вдови. Через майже 100 років документ може бути розкритий і вивчений особистим юристом монарха, генеральним прокурором Великобританії, зберігачем королівських архівів або представником померлого. Ці особи мають право вирішувати, чи буде оприлюднено заповіт або залишиться в сейфі.