Яка справжня причина подорожчання природного газу » Экономика | Ekonomist

Різке подорожчання природного газу, яке спостерігається в останній період, багатьма експертами зводиться до маніпуляцій російської Федерації на ринку блакитного палива. Висловлюються також окремі думки, що причиною високої волатильності ринку газу виступають спекуляції навколо запуску Північного потоку-2.

Відомий український економіст Олексій Кущ на своїй сторінці у Facebook стверджує, що сам по собі запуск Північного потоку-2 навряд чи призведе до різкого падіння спотових ціни газу. Дорогі викопні енергоресурси – це похідна нового «зеленого курсу», активованого в ЄС та США.

«Для Заходу новий зелений курс – це зовсім не про екологію. Це про створення нової платформи для інвестицій, нового продуктового енергетичного ряду, де саме Захід буде конкурентним, а не Росія чи арабський світ», – переконливо стверджує Кущ.

Зазначимо, що світова фінансова закуліса визначила «зелене зростання» як один з основних пріоритетів розвитку глобальної економіки. Водночас таке зростання аж ніяк не є засобом вирішення екологічних проблем людства, а також подолання бідності та злиднів.

Економіст

Источник