США оголосили нові санкції проти росії через її військову співпрацю з Іраном

Уряд Сполучених Штатів запроваджує санкції проти повітряно-космічних сил рф, а також інших російських установ через їхню причетність до незаконної закупівлі у Ірану безпілотних технологій та їх застосування по мирних містах України.

Про це заявив у п’ятницю під час брифінгу телефоном координатор з питань стратегічних комунікацій Ради безпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми оголошуємо про запровадження санкцій проти трьох російських установ, які були в авангарді процесу придбання та застосування іранських безпілотників», — зауважив представник Білого дому.

Він уточнив, що до цього переліку входять, зокрема, повітряно-космічні сили рф як бенефіціар російсько-іранської угоди про передачу безпілотників. Крім того, до списку санкцій включений 924-й російський державний центр безпілотної авіації, який відправляв свій персонал до Ірану з метою навчання на іранських БПЛА.

Водночас, за словами Кірбі, в США оцінюють можливості для введення експортних обмежень проти Ірану, щоби припинити доступ відповідних технологій в цю країну.

Як повідомляв Укрінформ, за оцінками Білого дому, Іран передав росії сотні БПЛА в порушення резолюції Ради безпеки ООН. Іранські дрони-камікадзе застосовувалися для ударів по мирних містах та критичній інфраструктурі України.

Источник