Ознаки формування ворожих угруповань для наступу з боку білорусі не виявлені

Ознаки формування наступальних угруповань ворога на Волинському та Поліському напрямках не виявлені, на окупованих територіях Донецької області загарбники активізували заходи примусової мобілізації.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 13 грудня.

За даними Генштабу, протягом доби війська російської федерації здійснили два ракетні удари по цивільній інфраструктурі Запорізької й Харківської областей, а також понад 20 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Загроза завдання ворогом авіаційних і ракетних ударів по об’єктах цивільної інфраструктури на всій території України залишається актуальною.

На Волинському та Поліському напрямках, за інформацією Генштабу, обстановка суттєвих змін не зазнала, ознаки формування наступальних угруповань противника не виявлені.

На Сіверському і Слобожанському напрямках загарбники обстріляли райони населених пунктів Середина-Буда та Рясне Сумської області, а також Стрілеча, Стариця, Амбарне, Вільхуватка, Дворічна й Красне Харківської області.

На Куп’янському напрямку обстрілів із танків і всього спектру артилерії ворога зазнали райони Куп’янська, Кислівки, Котлярівки, Табаївки й Берестового Харківської області, а також Стельмахівки та М’ясожарівки Луганської області.

На Лиманському напрямку росіяни обстріляли з танків та артилерії райони Греківки, Площанки й Невського Луганської області, а також Тернів і Ямполівки Донецької області.

На Бахмутському напрямку війська рф з танків, мінометів, ствольної і реактивної артилерії вдарили по позиціях Сил оборони України в районах Верхньокам’янського, Спірного, Білогорівки, Веселого, Соледара, Бахмутського, Бахмута, Опитного, Часового Яру, Дружби та Залізного Донецької області.

На Авдіївському напрямку з танків й артилерії різних типів загарбники били по районах майже 20 населених пунктів, зокрема Авдіївки, Невельського, Георгіївки, Мар’їнки й Новомихайлівки Донецької області.

На Новопавлівському напрямку з мінометів, ствольної й реактивної артилерії ворог завдавав ударів по території біля Времівки, Вугледара, Нескучного та Пречистівки Донецької області.

На Запорізькому й Херсонському напрямках російські війська продовжують обстрілювати позиції Сил оборони та цивільну інфраструктуру населених пунктів уздовж правого берега річки Дніпро.

З танків, мінометів, ствольної й реактивної артилерії росіяни обстріляли райони понад 25 населених пунктів, зокрема Плавнів, Гуляйполя, Дорожнянки та Ольгівського Запорізької області, а також Херсона, Чорнобаївки, Антонівки, Микільського, Токарівки й Милового Херсонської області.

Встановлено, що з метою поповнення втрат і доукомплектування підрозділів першого армійського корпусу загарбницьких військ на території Донецької області активізувалися заходи примусової мобілізації. В окупованій Горлівці призову підлягають особи чоловічої статі, зокрема й з позначкою “бронь” у військових квитках.

У результаті ураження пункту дислокації особового складу російських військ 11 грудня в районі Кадіївки Луганської області противник втратив близько 60 військовослужбовців убитими та до 100 — пораненими.

Підтверджене ураження ворога, здійснене Силами оборони в попередні дні у Запорізькій області. За даними Генштабу, крім ліквідації керівного складу 58-ї армії в захопленому Мелітополі, у районах населених пунктів Енергодар, Токмак і Гуляйполе знищені три артилерійські установки та близько десяти одиниць військової техніки різного типу, також поранені близько 150 військовослужбовців рф.

Підрозділи ракетних військ й артилерії Сил оборони протягом доби уразили два райони зосередження особового складу російських загарбників.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 13 грудня загальні втрати російських військ у розв'язаній проти України повномасштабній війні сягають близько 95 тисячі 260 осіб.

Фото: ГУР

Источник