Розрахунки Нацгвардії у п’ятницю збили дві російські ракети – Монастирський

Розрахунки Нацгвардії України (НГУ) у п’ятницю збили дві російські ракети, які летіли в Україну.

Про це в ефірі телемарафону заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, передає кореспондент Укрінформу.

«Прикордонники постійно знаходяться під обстрілами, зокрема, у Сумській, Харківській областях. Завдяки об’єднаним зусиллям і вогневому (опору – ред.) нам вдається перехоплювати і збивати ракети ворога. Сьогодні, до речі, дві з цих ракет були збиті саме розрахунками НГУ, які працювали на своїх позиціях», — сказав він.

Відповідаючи на питання щодо імовірного наступу з білорусі, Монастирський поінформував, що українська влада надзвичайно уважно слідкує за всіма пересуваннями як техніки, так і живої сили ворога та тих сил, які знаходяться на території білорусі.

«Працює і наша розвідка, і ми розуміємо, які напрямки є, можливо, найбільш небезпечними. І відповідно, ми готуємося до будь-яких сценаріїв», — заявив глава МВС.

Відповідаючи на питання, чиновник уточнив, що перед самим звільненням Херсону росіяни відпустили всіх, хто утримувався у СІЗО.

«Це були сотні громадян, які були затримані ще раніше, і Нацполіція спільно з силами СБУ і іншими правоохоронними органами розшукували цих громадян. Тобто, вони (росіяни – ред.) фактично зробили максимально для того, щоб дестабілізувати ситуацію у цьому регіоні», — зазначив міністр.

За його словами, наразі тривають перевірки, і правоохоронці постійно виявляють колаборантів, які допомагали російській владі як утримувати, так і катувати наших людей.

«І ми з правоохоронцями абсолютно переконані, що ми виявимо всіх, хто завдавав болю нашим громадянам, у тому числі, нашим військовим», — сказав очільник МВС.

Як повідомлялося, зранку 16 грудня поблизу Бучі Київської області сили протиповітряної оборони збили ворожу ракету.

Начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов показав уламки ракети рф, яку збили у Київській області.

Зі свого боку речник Нацгвардії Руслан Музичук заявив, що у Київській області у п’ятницю одну із ракет росіян збили саме військовослужбовці Бригади швидкого реагування Нацгвардії України (НГУ).

Фото: АА

Источник