З Білорусі до Польщі проривалися 70 мігрантів — у прикордонників кидали каміння

За минулу добу близько 70 іноземців із Близького Сходу намагалися форсувати польсько-білоруський кордон.

Кількадесят із них, за активної підтримки білоруських служб, демонстрували агресію до польських силовиків, кидаючи в них каміння. Про це інформує у Твіттері Прикордонна служба Польщі, передає кореспондент Укрінформу.

“27 грудня польсько-білоруський кордон намагалися нелегально перетнути 68 іноземців. На відрізку, що охороняється прикордонною заставою в Мельніку, 24 іноземці намагалися силою прорватися через кордон”,- йдеться у повідомленні.

Wczoraj ok.godz.21.00 na odcinku ochranianym przez #PSGMielnik grupa 24 ob.Iraku siłowo próbowała wedrzeć się na terytorium Polski.
W stronę #funkcjonariuszeSG i #żołnierzeWP rzucane były kamienie, również przez służby białoruskie.Przez concertinę przerzucono kładkę.#granica🇵🇱🇧🇾 pic.twitter.com/Xsmap6Ugv3

— Straż Graniczna (@Straz_Graniczna) December 28, 2021

Як додається, у зонах відповідальності прикордонних загонів у Наревці, Бяловежі і Черемсі групи мігрантів підходили до лінії кордону.

Польські прикордонники зазначають, що 24 мігранти з Іраку, які напередодні близько 21-ї години (за місцевим часом) намагалися силою прорвати кордон, разом з білоруськими силовиками кидали камінням у поляків. Вони пошкодили колючий дріт і кидали дерев’яну кладку через загородження.

W dn.27.12 granicę🇵🇱🇧🇾próbowało nielegalnie przekroczyć 68 cudzoziemców.
Na odcinku ochranianym przez #placówkaSG w Mielniku grupa 24 cudzoziemców siłowo forsowała granicę. Na odcinkach PSG w Narewce, Białowieży oraz Czeremsze grupy osób podchodziły pod granicę.#NaStraży pic.twitter.com/RSREJKKfZ1

— Straż Graniczna (@Straz_Graniczna) December 28, 2021

Як повідомлялося, від липня на східному кордоні ЄС із Білоруссю триває криза, викликана штучним генеруванням потоку мігрантів з Близького Сходу до Європи. Гібридні дії проти Польщі, Литви та Латвії здійснює режим Лукашенка за підтримки Кремля.

На польсько-білоруському кордоні від серпня запобігли спробам близько 40 тис. мігрантів з Близького Сходу, в основному з Іраку, потрапити з Білорусі на територію РП.

Польща частково закрила пункти пропуску на кордоні з Білоруссю, збудувала тимчасові загородження з колючого дроту. До середини наступного року Польща планує збудувати постійне загородження на кордоні з Білоруссю завдовжки майже 200 км та заввишки понад 5 метрів.

Фото: Straż Graniczna

Источник