РФ штучно обмежує рух через Босфор — Події

РФ штучно обмежує рух через Босфор - Події

Фото: facebook.com/MinInfra.UA

Наразі у протоці Босфор майже 100 суден стоять у черзі. Причина у затримці реєстрації на інспекцію з боку Росії. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

— Інспекційну перевірку Спільного координаційного центру учасників «зернової угоди» у Босфорі очікують 92 українські судна із зерном. Черга продовжує зростати через штучне обмеження з боку РФ реєстрації на інспекцію. Наприклад, із 65 заявлених судів стороною агресора було зареєстровано лише 3 на поточну добу, — повідомляють у міністерстві.

У міністерстві наголосили, що така ситуація призводить до обмеження роботи українських портів та недоекспорту продукції щонайменше 3 млн тонн на місяць. Там також зазначили, що за дві доби з портів Великої Одеси вийшли 4 судна із 145 тисяч тонн пшениці для Азії. Серед них балкер STAR EMERALD із 71 тисяч тонн пшениці для Індонезії.

Наразі у портах Великої Одеси під обробкою 23 судна. На них завантажується 734 тисячі тонн української агропродукції. «Зерновим коридором» рухаються 3 судна під завантаження 166 тисяч тонн агропродукції.

Джерело